Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τις μελιτζάνες σε διάφορα σημεία. Τις ακουμπάτε σε μια σχάρα την οποία τοποθετείτε πάνω σε ένα ταψί. Τις ψήνετε για περίπου 30-40 λεπτά στο γκριλ.
Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, κόβετε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό.
Βγάζετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, τις κόβετε στη μέση κατά μήκος και τις αφήνετε να κρυώσουν για λίγο. Με ένα κουτάλι αφαιρείτε τη σάρκα τους και τις ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη κόλιανδρου, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύετε. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε με τον αβγοδάρτη το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το μηλόξιδο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνετε τη μελιτζανοσαλάτα με τη βινεγκρέτ που ετοιμάσατε, προσθέτετε αλάτι, αν χρειάζεται, και ανακατεύετε. Σερβίρετε με τραγανό χωριάτικο ψωμί.
Bρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου