Ένα μοναδικό sweet fashion show από το Χρήστο Βέργαδο πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη!

 

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το Sweet Fashion Show του Χρήστου Βέργαδου με αφορμή το νέο βιβλίο του Γλυκά παντρέματα…στην κατάμεστη αίθουσα του Μηχανουργείου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων την Τρίτη 28 Μαρτίου. 
Στο opening act παρακολουθήσαμε την Κατερίνα Παπασιδέρη, η οποία με τον δικό της σπαρταριστό τρόπο μοίρασε το γέλιο στην αίθουσα!
H Κατερίνα Παπασιδέρη σε ένα ξεχωριστό stand-up opening act!
,Σίσσυ Χρηστίδου Χρήστου ΒέργαδουΤην εκδήλωση παρουσίασε η φίλη και συνεργάτιδα του
«Είναι ένας άνθρωπος που, εκτός από πολύ γλυκά χέρια, έχει και γλυκιά καρδιά», ήταν τα πρώτα της λόγια.
Ο Χρήστος Βέργαδος με τη Σίσσυ Χρηστίδου.
Την επίδειξη με τα γλυκά-ρούχα άνοιξε η Ματίνα Νικολάου με μια δημιουργία εμπνευσμένη από τη μαργαρίτα κατασκευασμένη από marshmallows.
H Μαίρη Αργυριάδου φόρεσε ένα ρούχο με ροκ διάθεση από ασημένια κουφετάκια.
Ένα ρομαντικό σύνολο από ροζ ζελεδάκια φόρεσε η Ανχελίτα Καλογερή.
Ένα από τα πιο απαιτητικά ρούχα, κατασκευασμένο από περίπου 30.000 ξανθές σταφίδες, παρουσίασε η Άννα Ζηρδέλη.
Η Χριστίνα Φλαμπούρη, μετά την κατάκτηση όλων των κορυφών του κόσμου, κατέκτησε και την πασαρέλα με μια δημιουργία από φύλλα spring rolls.
Εμπνευσμένο από τη ρωμαϊκή εποχή ήταν το ρούχο που φόρεσε ο Γιάννης Μαραγκός, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πασαρέλας προτίμησε να δαγκώσει το σοκολατένιο στέμμα, αντί να το φορέσει!
Γεμάτο χρώμα, άμεσα συνδυασμένο με τη διάθεση της Γεωργίας Σιακαβάρα ήταν το σύνολο που φόρεσε, φτιαγμένο από πολύχρωμα ζελεδάκια.
Το αγαπημένο γλυκό της Ελισάβετ Σπανού προφανώς και είναι το προφιτερόλ, από το οποίο εμπνεύστηκε ο Χρήστος και έφτιαξε το φόρεμά της, το οποίο ήταν γεμάτο με σουδάκια βουτηγμένα σε σοκολάτα.
Η κολλητή φίλη του Χρήστου Αποστολία Ζώη απογείωσε ένα ρομαντικό φόρεμα από ποπκόρν.
Οι μαύρες σταφίδες ενέπνευσαν τη δημιουργία ενός αποκαλυπτικού συνόλου που φόρεσε η Μάργια Οικονόμου.
Την επίδειξη έκλεισε η Ελένη Βουλγαράκη με ένα παραμυθένιο νυφικό με πρωταγωνιστικό υλικό τα φύλλα βάφλας.
Στο χέρι της φορούσε ένα μακαρόν-δαχτυλίδι, το οποίο φυσικά δοκίμασε!

Την επιμέλεια του μακιγιάζ και των μαλλιών είχε ο Μάνος Κατρίνης και η ομάδα του από τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ. Μετά το τέλος της επίδειξης όλοι οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν έναν μπουφέ γεμάτο γλυκά από διάφορες συνταγές του βιβλίου Γλυκά παντρέματα..Photocredit : Ναστάζια Αράπογλου 

Τη βραδιά υποστήριξαν οι εταιρείες:WEMAGFEVRONIA LUXURY CONCEPTSELDANEKENWOODKAPPAKOS MUSICKAZANIS WOODLIMONCELLO DICAPRI




Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Χρήστος Βέργαδος στο νέο του βιβλίο «παντρεύει» τα brownies με τα cookies, την κρέμα flan με το κέικ σοκολάτας και συνδυάζει πολλές άλλες συνταγές, ενώ εμείς απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα και βλέπουμε τη ζαχαροπλαστική αλλιώς. Γιατί τελικά τα γλυκά… είναι έρωτας!

Σας έχει συμβεί να θέλετε δύο γλυκά σε ένα; Ή κάποιος από την παρέα σας να έχει όρεξη για λουκουμάδες και κάποιος άλλος για cheesecake; Σε αυτό το βιβλίο «παντρεύονται» δημιουργικά 150 αγαπημένες συνταγές, δημιουργώντας 50 νέους συνδυασμούς που θα σας καταπλήξουν!Η φιλοσοφία του βιβλίου είναι ο αναγνώστης, αντλώντας πληροφορίες και έμπνευση από τις συνταγές, να προχωρήσει στα δικά του «παντρέματα» και να εντυπωσιάσει γνωστούς και φίλους.Το βιβλίο αυτό είναι ένας μοναδικός οδηγός για να ανανεώσουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα γλυκά και τη ζαχαροπλαστική.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Χρήστος Βέργαδος γεννήθηκε στη Σπάρτη. Μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στη ζάχαρη, καθώς οι γονείς του διατηρούσαν εκεί για πολλά χρόνια ζαχαροπλαστείο. Έτσι, ήταν φυσικό να τρυπώσει µέσα του το «µικρόβιο» της ζαχαροπλαστικής.

Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή για δύο χρόνια, κατά τα οποία διακρίθηκε σε αρκετούς διαγωνισµούς. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία στο ENSP (École Nationale Supérieure de la Pâtisserie), υπό τη διεύθυνση των δύο κορυφαίων chef ζαχαροπλαστικής Y. Thuries και A. Ducasse. Στη συνέχεια παρακολούθησε σεµινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό µε θέµα τις τεχνικές ζάχαρης, καραµέλας, σοκολάτας, γαμήλιας τούρτας κ.ά. Αξιοποιώντας την ειδίκευσή του στις τεχνικές αυτές, άρχισε σταδιακά να δηµιουργεί και τα πρώτα κοµµάτια εικαστικής ζαχαροπλαστικής. Τον Φεβρουάριο του 2009 παρουσίασε στην έκθεση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ το Sweet Fashion by C. Vergados, την πρώτη ολοκληρωµένη επίδειξη µόδας µε ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασµένα από υλικά ζαχαροπλαστικής. Ακολούθησε το Sweet Fashion 2 by C. Vergados τον Φεβρουάριο του 2011, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις µέσα από την προβολή του σε πολλές τηλεοπτικές εκποµπές. Αξίζει να αναφερθεί ότι δουλειά του παρουσιάστηκε και στο κρατικό κανάλι της Γαλλίας TF2. Στη συνέχεια, ακολουθεί µια συνεργασία παρουσίασης συνταγών για γλυκά στις δηµοφιλέστερες τηλεοπτικές εκποµπές.

Το 2012 ανέλαβε pastry chef στο βραβευµένο µε ένα αστέρι Michelin εστιατόριο του François Gagnaire στη νότια Γαλλία και το 2013 το Sweet Fashion by C. Vergados ταξίδεψε στο Μόντρεαλ του Καναδά, κερδίζοντας για ακόµα µία φορά τις εντυπώσεις.

Είναι pastry chef και δηµιουργός του µενού γλυκών κορυφαίων εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό και τεχνικός σύµβουλος ζαχαροπλαστικής µεγάλης εταιρείας γρήγορου φαγητού. Τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Σχολείο ζαχαροπλαστικής, το οποίο δεν άργησε να γίνει best seller και να κερδίσει το βραβείο αναγνωστών στην κατηγορία «Ευ ζην».

Τον Νοέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερό του βιβλίο με τίτλο Γλυκά χωρίς…, ακόμα ένα best seller, που απέσπασε το Gourmand World Cookbook Award.

Γνωρίζοντας την αξία της σωστής κατάρτισης, αποφάσισε να µεταδώσει τις γνώσεις του σε µαθητές κι έτσι τα δεκαοκτώ τελευταία χρόνια διδάσκει ζαχαροπλαστική στο μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου