Είναι ένα γεύμα ιδανικό για τις ζεστές ημέρες που έρχονται. Ελαφρύ, θρεπτικό, δροσερό και υγιεινό. Μια σαλάτα που θα καλύψει ακόμη και τις ανάγκες σου για κύριο γεύμα.
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 φέτες ψωμί
- 1 μικρό ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ ξίδι
- 1 μεγάλο ματσάκι ρόκα, πλυμένη και στραγγισμένη καλά
- 1/3 του φλιτζανιού ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- 250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
Τρόπος μαγειρέματος
1Ζέστανε 2 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό σκεύος και βάλε το ψωμί να ψηθεί, γυρίζοντας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα
2Κατέβασε τις φέτες και άσε τις να κρυώσουν
3Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το κρεμμυδάκι, το αλλάτι και το πιπέρι και το ξίδι. Συμπλήρωσε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ανακάτεψε
4Κόψε την ρόκα σε χοντρά κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ και περίχυσέ τη με το μείγμα λαδιού-ξιδιού. Ανακάτεψε με τα χέρια να νοτίσει παντού
5Πρόσθεσε τις ελιές, τα ψημμένα ψωμάκια κομμένα σε κυβάκια και τις φέτες τη μοτσαρέλα και σέρβιρε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου