Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Σπριντ Ποταμιές “Γιώργος Λουκάς”

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Σπριντ Ποταμιές “Γιώργος Λουκάς” 

Με την συμμετοχή 19 πληρωμάτων και  υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου και με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου.




Μεγάλος Χορηγός του αγώνα είναι η Η&Κ ΑΕΒΕ.

Στην κορυφή της λίστας των συμμετεχόντων βρίσκονται οι τετράκις Πρωταθλητές Ράλλυ Ασφάλτου Γιώργος Αναπολιοτάκης  – Θανάσης Τσιούκας με το Ford Fiesta R5.

Με το γνωστό κόκκινο Mitsubishi Lancer Evo VIII, της κλάσης C2, αγωνίστηκαν οι Γιώργος Περουλάκης – Λευτέρης Σαρρής που επιστρέφουν στα bucket έπειτα από 18μήνες

Οι Δημήτρης & Μάνος Κτιστάκης αγωνίστηκε με το γνωστό Peugeot 306 με το οποίο έχουν κατακτήσει 3φορές τον τίτλο της κατηγορίας F2, στο Π.Π.Ρ. Ασφάλτου F2, και αποτελούν το μεγάλο φαβορί στα δικίνητα του αγώνα.

Οι «Έλληνες Panizzi» αντιμετώπισαν το νεοσύστατο πλήρωμα του Citroen DS3 R3T των Τίτου Τιτάκη – Μάριου Χρονάκη με τον οδηγό να εντυπωσιάζει το 2021, στη πρώτη αγωνιστική του σεζόν.

Το παρών έδωσαν οι νικητές της κλάσης στην προηγούμενη έκδοση του αγώνα το 2017, Λευτέρης Γομπάκης – Στέφανος Γομπάκης με το Honda Civic TypeR , καθώς και τα 2 Ford Fiesta ST των Δημήτρη Φραντζεσκάκη – Φραγκίσκου Κλαριδόπουλου, και Δημήτρη Καψαλάκη – Γιώργου Ηλία Γαλανάκη

Στη κλάση της C4, που συγκέντρωσε 2 πληρώματα, τη δική τους μάχη έδωσαν ο «ζεστός» μετά τη δεύτερη θέση στην ανάβαση Ομαλού, Γιάννης Δαμιανάκης που είχε τον Γιάννη Λιοδάκη να τον καθοδηγεί στο Peugeot 205 και το διαχρονικό πλήρωμα των Κυπελλούχων Ασφάλτου της κατηγορίας το 2019, Ανδρέα Περάκη – Κώστα Κουρουγκιαούρη με Peugeot 206 XS.

5 «συνδυασμοί-φωτιά» θα αναμετρήθηκαν στη κλάση C5 των 1600κυβικών.

Τα διαπιστευτήρια της ταχύτητας τους έχουν αποδείξει οι Γιάννης Νικολιδάκης με τον Μάνο Πετούση, με το πλήρως ανανεωμένο Peugeot 106  

 

Επίσης ο Γιάννης Καφετζάκης που συμμετείχε με συνοδηγό τον Βαγγέλη Προβιδάκη στο Peugeot 106. Με Citroen Saxo VTS αγωνίστηκαν οι Μιχάλης Πόλιας-Στέλλα Ρουσσάκη.

Tις συμμετοχές στην κατηγορία συμπληρώνουν οι Σταύρος Ζεϊμπεκάκης με Peugeot 106 και ο Γιώργος Ιωαννίδης με Citroen ΑΧ 


Πίσω από τα πηδάλια ενός Citroen Saxo βρισκόταν ο Ανδρέας Μαραγκάκης.


Επίσης ο 2 φορές κυπελλούχο της κατηγορίας (2018,2020) και μοναδικό οδηγό ΑΜΕΑ «αΣταμάτητο» Στράτο Σταματάκη που επιστρέφει με τον Φίλιππο Φακουρέλη στο δεξί μπάκετ, στο πλήρως ανακατασκευασμένο Peugeot 106 xsi

Οι φιναλίστ της κατηγορίας του Ράλλυ Κρήτης το 2021, Μιχάλης Πουλάκης – Γιώργος Πουλάκης με Toyota Yaris καθώς και το Citroen Saxo του νικητή της κλάσης του Ράλλυ Κρήτης 2020, Βαγγέλης Παρθενιάδη, που είχε συνοδηγό τον «rookie» Δημήτρη Σηφάκη 

Ο Χαρίδημος Στιβακτάκης πραγματοποίησε την αγωνιστική επάνοδο στη θέση του οδηγού έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια,με τον Λευτέρη Θεοδωράκη να τον καθοδηγεί.

Ο φετινός αγώνας ονομάζεται «Γιώργος Λουκάς» προς τιμήν του παλαιού αγωνιζόμενου, οδηγού, φίλου, και μέλος του ΑΟ Κρήτης που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας πριν μερικούς μήνες. 


Ο αγώνας διεξήχθη στην ομώνυμη διαδρομή «Ποταμιές – Ασκοί» 11.15 αγωνιστικών χιλιομέτρων στην οποία τα πληρώματα διαγωνίστηκαν 3 φορές.

Έπειτα από 3 επαναλαμβανόμενα περάσματα από τη διαδρομή και συνολικά 33.45 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα πληρώματα τερμάτισαν στο Καστέλι 

Η απονομή των επάθλων έγινε στις 30 Απριλίου, στο χώρο της Γραμματείας στο Καστέλι στις 17:30.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου