Υλικά
Υλικά για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι νωπή µαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
χλιαρό νερό
½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
Υλικά για τη γέµιση
1½ κιλό πράσα
350 γρ. φέτα
3 αυγά
150 γρ. ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση:
Βάζουµε το ελαιόλαδο, τη µαγιά διαλυµένη σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, το αλάτι και το αλεύρι και τα ζυµώνουµε προσθέτοντας χλιαρό νερό σιγά σιγά µέχρι να γίνει µια οµοιογενής και µαλακή ζύµη. Την αφήνουµε περίπου 20 λεπτά και ετοιµάζουµε τη γέµιση. Ψιλοκόβουµε τα πράσα, τα αλατίζουµε και τα τρίβουµε µε τα χέρια µέχρι να γίνουν µια σκουροπράσινη µάζα. Αφού τα στραγγίσουµε καλά από τα υγρά τα ανακατεύουµε µε τη φέτα, τα χτυπηµένα αυγά, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
Ανοίγουµε 7 φύλλα µε τη ζύµη µας. Τοποθετούµε 3 φύλλα πάνω σε λαδωµένο ταψί και επίσης λαδωµένα µεταξύ τους. Απλώνουµε το 1/3 της γέµισης και τοποθετούµε πάνω ένα καινούργιο φύλλο. Συνεχίζουµε διαδοχικά και τελειώνουµε µε δύο φύλλα λαδωµένα. ?Διπλώνουµε το µέρος των φύλλων που εξέχει, χαράζουµε την πίτα, λαδώνουµε την επιφάνειά της και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170 βαθµούς, περίπου 60 λεπτά.
ΠΗΓΗ: http://www.cretan-nutrition.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου