Στο επίκεντρο η αποκατάσταση του Γαλατά και η ανάδειξη του Μινωικού Ανακτόρου

 Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με μέλη του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατά Πεδιάδας και κατοίκους της περιοχής για όλα τα προβλήματα που ακόμη και σήμερα - δυο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό - αντιμετωπίζουν, ενώ τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επίλυσή τους.


Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Χάρης Μαμουλάκης συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την υλοποίησή της και επεσήμανε ότι μέσα από την κρίση που βιώνει η περιοχή, επιβάλλεται να δημιουργηθούν συνθήκες ανάταξης και ανάπτυξης και να εφαρμοστούν καλές πρακτικές που υλοποιήθηκαν π.χ. στην Ακουίλα της Ιταλίας που βίωσε ανάλογο σεισμικό φαινόμενο.




 Επεσήμανε επίσης ότι η αξιοποίηση της σωρευμένης γνώσης από τις αρχαιολογικές έρευνες στο Μινωικό Ανάκτορο του Γαλατά, στη Γαλατιανή Κεφάλα, σε συνδυασμό με την κατάλληλη τεκμηρίωση για τη διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων, αποτελεί ίσως την τελευταία σημαντική ευκαιρία για την ευρύτερη περιοχή του Γαλατά, η οποία δεν πρέπει να χαθεί. 




Γι’ αυτό και δήλωσε πρόθυμος να ενισχύσει κάθε προσπάθεια που θα κινείται προς αυτόν τον στόχο.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης & Αποκατάστασης Ιστορικών Κτηρίων & Συνόλων του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά Πεδιάδας και με την υποστήριξη της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελιού και Βιάννου. 




Στη διημερίδα, διακεκριμένοι καθηγητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο του Torino και το Πανεπιστήμιο της Catania συζήτησαν σχετικά με τις προτεραιότητες που οφείλουν να δοθούν στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου και των γύρω οικισμών μετά τον σεισμό και την πληροφόρηση για μεταφορά καλών πρακτικών από προηγούμενες εμπειρίες στη μετά τον σεισμό περίοδο αναδιοργάνωσης του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου