Μαγγίρι: Το Άγνωστο Χειροποίητο Ζυμαρικό Από Την Κρήτη

 Μαγγίρι, είναι το κρητικό χειροποίητο ζυμαρικό, που έφτιαχναν οι νοικοκυρές στην Κρήτη από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Φτιάξτε εύκολα την παραδοσιακή αυτή συνταγή και θα εντυπωσιαστείτε από τη νοστιμιά της και την απλότητά της.

%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BF%2B%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2588%25CE%25B7%25CF%2582

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο “κιχί” της alfa
  • 150 γραμ. στακοβούτυρο
  • 250 γραμ. μυζήθρα Κρήτης ξερή και τριμμένη (ή ανθότυρο Κρήτης)

Εκτέλεση

Για τα ζυμαρικά μαγγίρι από την Κρήτη, ανοίγουμε πρώτα τα χωριάτικα φύλλα στον πάγκο. Κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε μικρότερα κομμάτια.Τα απλώνουμε ώστε να στεγνώσουν καλά.
Βράζουμε νερό σε κατσαρόλα και αλατίζουμε. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το μαγγίρι (δηλαδή τα κομμένα φύλλα). Βράζουμε για 3′.
Λιώνουμε το στακοβούτυρο και το αφήνουμε στη φωτιά να κάψει.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα.  Περιχύνουμε αμέσως με το καυτό στακοβούτυρο.
Σερβίρουμε αμέσως όσο ακόμα είναι ζεστά και το τυρί λιωμένο.
Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με κοκκινιστό κρέας η άλλη σάλτσα.
Πηγή: Argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου