Στο Ηράκλειο το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλγολογίας 6 έως 8 Ιουνίου, από την Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας

 Η Κρήτη, με την μακραίωνη ιστορία, επιλέχθηκε προκειμένου να φιλοξενήσει τις εργασίες του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αλγολογίας, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ενεργούς παρουσίας.

Από τις έως τις 8 Ιουνίου 2024 στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Aquila Atlantis Hotel, διακεκριμένοι επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα προσεγγίσουν το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης του ανθρώπινου πόνου.

Σε ένα σύγχρονο παγκόσμιο κοινωνικό περιβάλλον με περιορισμένους πόρους και ανισότητες στην υγειονομική περίθαλψη, ηθική επιταγή για όλους τους επαγγελματίες υγείας, αποτελεί η αναγνώριση της διαχείρισης του πόνου ως ανθρώπινο δικαίωμα.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αλγολογίας είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η κατάρτισή μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, τον εποικοδομητικό διάλογο, τα κλινικά φροντιστήρια και την παρουσίαση των νέων θεραπειών και ερευνητικών δεδομένων.

Στο επίκεντρο θα τεθούν θέματα, όπως ο οξύς πόνος, ο χρόνιος μη καρκινικός πόνος, ο καρκινικός πόνος, επεμβατικές θεραπευτικές τεχνικές, παρηγορική φροντίδα και συμπληρωματικές θεραπείες.

Συναντήσεις με ειδικούς που θα απαντήσουν σε στοχευμένα και συγκεκριμένα ερωτήματα, hands on workshops με σκοπό την εκπαίδευση στη χρήση υπερήχων και βιωματικά σεμινάρια συμπληρώνουν την ενδιαφέρουσα θεματολογία.

Πέρα από το σημαντικό επιστημονικό ενδιαφέρον του Συνεδρίου, προτεραιότητα αποτελεί και η διάδοση του μηνύματος ότι η αντιμετώπιση του πόνου αποτελεί δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, όπως πρεσβεύει η Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας.

Η ικανοποίηση του δικαιώματος αυτού, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη για κάθε ανθρώπινη κοινωνία η οποία θέλει να κατέχει θέση στον πολιτισμένο κόσμο.

Tο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλγολογίας, τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Online εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.e-myrtaly.gr/gr/algology2024 και δια ζώσης στη Γραμματεία του Συνεδρίου.

 

Σύμφωνα με τα κριτήρια της UEMS – EACCME χορηγούνται 24 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου