Σας κάνουμε την πρόταση με δροσερό ντάκο

 NTAKOS


 
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  1 ντάκο
 1 ντομάτα
 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.γ. ξύδι λευκό ή μηλόξυδο
 1 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι
 1 πρέζα αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
λίγο βασιλικό
  λίγο θυμάρι
 ελαιόλαδο
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Σε ένα πιάτο βάζουμε τον ντάκο με την εξωτερική πλευρά του προς τα κάτω.
•       Τη ντομάτα τη μισή την τρίβουμε στον τρίφτη και τη μισή την κόβουμε σε κυβάκια. Ετσι θα βραχεί ο ντάκος από το ζουμί της ντομάτας και δεν θα χρειαστεί να τον βρέξουμε με νερό.
•       Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη ( ή το μέλι ) , το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σύμφωνα με τις προτειμήσεις μας.
•       Η ζάχαρη, ή το μέλι, και το αλάτι ισιρροπούν την οξύτητα του ντάκου γι' αυτό και είναι απαραίτητα. 
•       Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στον ντάκο και από πάνω λίγο ελαιόλαδο. 
•       Προσθέτουμε την κομμένη σε κύβους υπόλοιπη ντομάτα με το ζουμί που προέκυψε από την κοπή της.
•       Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
•       Σερβίρεται με τυρί κρέμα και κρίταμο ή κάπαρη, λίγο λάδι από πάνω και λίγο πιπέρι.



http://akispetretzikis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου