Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο ιστορικό μοναστήρι της Γκουβερνιώτισσας

 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η χθεσινή δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο ιστορικό μοναστήρι της Γκουβερνιώτισσας στο πλαίσιο της έκθεσης που φιλοξενείται σε αίθουσα του κτιριακού συγκροτήματος με τίτλο: «Η ιστορία της Κρήτης μέσα από τον τοπικό Τύπο».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Γκουβερνιώτισσας ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη.
Η ομιλία με θέμα «Ο Νίκος Καζαντζάκης ως δημοσιογράφος» επρόκειτο να γίνει από τον γνωστό δημοσιογράφο Νίκο Ψιλάκη, ωστόσο λόγω μιας ίωση που τον ταλαιπωρεί, την ομιλία πραγματοποίησε η κόρη του, Έφη.


Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στα ταξίδια του Κρητικού συγγραφέα, που έγινε γνωστός στα πέρατα της γης, από τις Ειρήνη Σταυρίδου στο τραγούδι και την Αργυρώ Σταυρίδη στο πιάνο-τραγούδι.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βαγγέλης Ζάχαρης, η Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού, Γεωργία Μηλάκη, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ Θανάσης Μπαμπανέβας, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στεραιάς Ελλάδος- Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς, η αντιδήμαρχος Χερσονήσου Δέσποινα Πλευράκη,
αλλά και αρκετός κόσμος που έσπευσε να παρακολουθήσει ζωντανά το θεματικό αφιέρωμα.



Βιβλίο


Στους παρευρισκόμενους δόθηκε το βιβλίο με τίτλο «Ο δημοσιογράφος Νίκος Καζαντζάκης, Η πολιτική και η ταξιδιωτική λογοτεχνία του». Περιλαμβάνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μελέτη του διακεκριμένου μελετητή της ελληνικής λογοτεχνίας, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου κ. Κωνσταντίνου Δημάδη που εστιάζεται στη δημοσιογραφική διαδρομή του Νίκου
Καζαντζάκη.


Πρόκειται για ένα πολύτιμο κείμενο με το οποίο ο αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει το δημοσιογραφικό – ταξιδιωτικό έργο του μεγάλου κρητικού συγγραφέα ο οποίος για ένα χρονικό διάστημα της ζωής του εργάστηκε ως δημοσιογράφος – ανταποκριτής σε μεγάλες εφημερίδες της εποχής.


Στο ίδιο βιβλίο ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης στο εισαγωγικό του σημείωμα μεταφέρει τον αναγνώστη στην εποχή που ο Νίκος Καζαντζάκης, γνωρίζοντας τη δύναμη του Τύπου, αναλαμβάνει ανταποκρίσεις για λογαριασμό μεγάλων εφημερίδων των Αθηνών.


Το βιβλίο είναι δημιούργημα της συνεργασίας της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ποταμιών η «Γκουβερνιώτισσα» που ολοκληρώθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου