Συνταγή για ντομάτες γεμιστές με αυγό και φέτα

  H εύκολη συνταγή για πλούσιο μεσογειακό πρωινό που θα σας φτιάξει τη μέρα!


Οι γεμιστές ντομάτες είναι ίσως ο βασιλιάς της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Ωστόσο, κάποιες φορές έχει ενδιαφέρον να αποκλίνουμε από την παραδοσιακή εκτέλεση μια συνταγής και να επινοούμε νέους τρόπους να απολαύσουμε ένα αγαπημένο φαγητό.


gemistaavgo.jpg

Όσον αφορά το συγκεκριμένο πιάτο, οι πιθανές παραλλαγές είναι αμέτρητες, καθώς η γέμιση ρυζιού μπορεί να αντικατασταθεί με πολλά διαφορετικά υλικά, αρκεί να έχει κανείς έμπνευση και όρεξη για πειραματισμό.

Εμείς βρήκαμε μια ευφάνταστη συνταγή για μια «πειραγμένη» εκδοχή των γεμιστών η οποία είναι σίγουρο πως θα σας συναρπάσει. Οι λαχταριστές ντομάτες με γέμιση αυγού και φέτα είναι η ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό και υγιεινό πρωινό το οποίο θα σας τροφοδοτήσει με ενέργεια για το υπόλοιπο της μέρας σας.


Yλικά

2 ντομάτες μεγάλες και σφιχτές

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

2 μεγάλα αυγά

2 κ.σ. φέτα

2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190 °C.

Κόψτε τις κορυφές των ντοματών. Βγάλτε προσεκτικά τους σπόρους και τον πολτό με ένα κουτάλι ή και με μαχαίρι αν χρειάζεται.

Περιχύστε τις κούφιες ντομάτες με ελαιόλαδο και απλώστε το ομοιόμορφα με τα χέρια σας. Τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Πασπαλίστε τις ντομάτες με αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και θυμάρι.

Σπάστε κάθε αυγό σε ένα μικρό μπωλάκι και, στη συνέχεια, ρίξτε το καθένα μέσα σε μια ντομάτα με προσοχή.



Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν τα ασπράδια των αυγών. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, γαρνίρετε με φρέσκα κρεμμυδάκια, φέτα και σερβίρετε. 

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου