Ο Δήμος Ηρακλείου μπορεί να γίνει προορισμός επαγγελματιών που εργάζονται από απόσταση

 Συνεχίζεται η προετοιμασία από την Τοπική Ομάδα Δράσης – Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο μοναδικός Δήμος της Ελλάδας που συμμετέχει στο πρόγραμμα

για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων Remote-IT


Με στόχο την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων, ατόμων που εργάζονται εξ αποστάσεως από κάθε γωνιά του κόσμου, συνεχίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Remote and Hybrid work for Thriving Cities - REMOTE IT».


Η Τοπική Ομάδα Δράσης πραγματοποίησε, παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Διοίκησης & Προγραμματισμού Ιωάννας Καλονάκη, την 4η συνάντηση της στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Camara de Lobos στην Πορτογαλία στις 24-27 Σεπτεμβρίου 2024. 



Οι εργασίες της συνάντησης στόχο είχαν την επιλογή των κατάλληλων δράσεων που μπορούν να υλοποιηθούν από το Δήμο Ηρακλείου έως το τέλος του 2025 προκειμένου το Ηράκλειο να γίνει μια πόλη πιο φιλική για τους ψηφιακούς νομάδες.

Η Ιωάννα Καλονάκη τόνισε ότι «Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο «Remote and Hybrid work for Thriving Cities - REMOTE IT» στο πλαίσιο του URBACT IV. Το εν λόγω πρόγραμμα πρόκειται να μελετήσει τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις σε σχέση με το μέλλον της υβριδικής εργασίας. 


Η πανδημία COVID-19 έχει επιταχύνει τον μετασχηματισμό γύρω από τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας, με τα υβριδικά και απομακρυσμένα μοντέλα εργασίας να επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή των πολιτών, καθώς και την οργανωτική κουλτούρα εταιρειών και μεγάλων εργοδοτών».

Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας Δράσης για το Δήμο Ηρακλείου είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του ΕΛΜΕΠΑ Μάρκος Κουργιαντάκης. Την έναρξη των εργασιών της 4ης συνάντησης έκανε η Ζαχαρένια Δρόσου η Υπεύθυνη Έργου και Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου