Εδηλώσεις στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. στον δήμο Ρεθύμνης

 Απτές, ποιοτικές και γενναιόδωρες καταθέσεις της κρητικής φιλοξενίας περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Τουρισμού του με το Σύλλογο Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.


Στη διάρκεια του διήμερου εορτασμού (26 & 27 Σεπτεμβρίου), θα πραγματοποιηθούνε εκδηλώσεις με απονομές βραβείων, περιηγήσεις σε χώρους φυσικού και πολιτιστικού πλούτου σε θάλασσα και στεριά, μουσική, χορό, προσφορά εδεσμάτων και ενίσχυση δεσμών φιλίας και εκτίμησης.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο κεντρικό Πάρκινγκ της περιοχής Πλατανιά, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι συμπολίτες κι επισκέπτες (θα είναι ανοιχτή στο κοινό).


Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, η κύρια εκδήλωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού θα γίνει στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, η οποία, όπως κάθε χρόνο, θα επικεντρωθεί στη βράβευση των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών του Ρεθύμνου.




Επιπλέον περιλαμβάνει και άλλες εκδηλώσεις τις οποίες, λόγω περιορισμού χώρου, μπορούν να παρακολουθήσουν ΜΟΝΟΝ όσοι έχουν λάβει τη σχετική πρόσκληση. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται:
Δωρεάν βόλτες από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα, τις οποίες προσφέρει το κόκκινο τρενάκι σε όλους τους πελάτες των ξενοδοχείων της πόλης μας
Μια μίνι κρουαζιέρα με το πειρατικό καράβι Captain Hook διάρκειας 30 λεπτών η οποία θα προσφερθεί στους επαναλαμβανόμενους πελάτες των ξενοδοχείων, πριν από τη βράβευσή τους. Στους τιμώμενους, πριν την επιβίβασή τους στο πειρατικό καράβι, θα προσφερθεί κέρασμα από τοπικούς ψαράδες.


Την έναρξη της τελετής βράβευσης, στις 7 μ.μ., θα κηρύξει μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική, θ’ ακολουθήσουν χαιρετισμοί καλωσορίσματος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Δ. Ρεθύμνης κ. Κων/νο Γασπαράκη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης, κ. Μανόλη Τσακαλάκη και στη συνέχεια θα τιμηθεί η πρώην Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ.Ρ κ. Πέπη Μπιρλιράκη για την πολύχρονη και ουσιαστική προσφορά της στην ανάπτυξη του Τουρισμού στον τόπο μας. ΘΥ’ ακολουθήσει η απονομή Βραβείων «Φιλίας» στους εκλεκτούς επαναλαμβανόμενους πελάτ των ξενοδοχείων του τόπου μας και η εκδήλωση θα λήξει μουσικά με τη συνδρομή των καλλιτέχνιδων κ.κ. Ελένης Δραμιτινού & Ντίνας Τσιμπίδη και γαστρονομικά με γευστικά με κεράσματα.
Τέλος, το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, θα προσφερθεί στους βραβευθέντες πελάτες των ξενοδοχείων επίσκεψη στο Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
19:00 Προσέλευση Αρχών και συμμετεχόντων στον χώρο της εκδήλωσης.
19:10 Μελωδική έναρξη από την Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου.
19:30 Καλωσόρισμα από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Δ. Ρεθύμνης κ. Κων/νο Γασπαράκη.
Παρουσίαση με το θέμα της ημέρας: «Tourism and Peace - Τουρισμός και Ειρήνη».
19:40 Χαιρετισμός Προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης, κ. Εμμανουήλ Τσακαλάκη.
19:45 Απονομή τιμητικής διάκρισης στην τέως Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δ. Ρεθύμνης κα Πέπη Μπιρλιράκη, για την πολύχρονη προσφορά της στην Τουριστική Ανάπτυξη & Προβολή του Ρεθύμνου.
20:00 Απονομή Βραβείων «Φιλίας» στους εκλεκτούς επαναλαμβανόμενους πελάτες των ξενοδοχείων του τόπου μας.
20:30 Μουσική αυλαία από τις Ελένη Δραμιτινού & Ντίνα Τσιμπίδη.
Κέρασμα – Μπουφές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου