Δήλωση του Δημάρχου Σητείας για την απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης για τον υβριδικό σταθμό Αμαρίου

 Στις 18/10/24 εκδόθηκε απόφαση από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ Τάκη Θεοδωρικάκο για χορήγηση άδειας Εγκατάστασης στο έργο "Υβριδικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας - Έργο Φράγματος Ποταμών Αμαρίου, αποτελούμενο από α)Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στις θέσεις "Φρούδια - Λυγιάς - Πλατύβολο & " Τρούλα - Χαλκιάς - Κορφή", Δήμου Σητείας , Π.Ε. Λασιθίου και β) Σύστημα Ελεγχόμενης Παραγωγής και Αποθήκευσης Ενέργειας (ΣΕΠΑΕ) στους Δ. Αμαρίου και Ρεθύμνου, Π.Ε. Ρεθύμνου , της Περιφέρειας Κρήτης" με φορέα υλοποίησης την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ Α.Β.Ε.Τ.Ε.


Η συγκεκριμένη απόφαση είναι προϋπόθεση της έναρξης εργασιών για την τοποθέτηση 17 ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή της Σιτάνου. Στην συγκεκριμένη επένδυση έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας καθώς και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.




Έχουν εκδοθεί περιβαλλοντικοί όροι από το αρμόδιο υπουργείο, για τους οποίους έχουν γίνει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τόσο από το Δήμο Σητείας όσο και από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Χωροθετήσεις και επενδύσεις οποιασδήποτε μορφής που δεν συνάδουν με την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Σητείας και έχουν την καθολική άρνηση εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Θα εξαντλήσουμε όλες τις νομικές δυνατότητες και θα αντισταθούμε με οποιοδήποτε τρόπο σε κάθε σχεδιασμό που υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου Σητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου