Η ιστορία του Κώστα Καίσαρη ξεκινά από την οικογένεια Βουράκη, μέλος της οποίας ήταν η μητέρα του. Ο παππούς του Γιάννης Βουράκης ήρθε από τα Σφακιά της Κρήτης, φτωχός.
Ήταν όμως έξυπνος και δραστήριος και παρά τις δυσκολίες της αρχής, δημιούργησε το πρώτο του μαγαζί.
Δυναμικός και προσηλωμένος στον στόχο του, κατάφερε γρήγορα να αποκτήσει υψηλές διασυνδέσεις με την κοινωνία της εποχής, ήταν φίλος του βασιλιά, του Ελευθέριου Βενιζέλου και όλης της υπόλοιπης αθηναϊκής crème de lacrème.
Όλοι οι εφοπλιστές της εποχής ήταν πελάτες του. Ακόμη και ο Σταύρος Νιάρχος. Όταν η πρωτότοκη κόρη του και μητέρα του Κώστα Καίσαρη γνώρισε τον πατέρα του, δερματολόγο-αφροδισιολόγο στο επάγγελμα, δύο διαφορετικοί κόσμοι ενώθηκαν.
Η έκφραση «δέκα ζωές σε μία» φαντάζει ανεπαρκής όταν αναφερόμαστε στον bijoutier Κώστα Καίσαρη. Ολοκληρώνοντας τα μαθητικά του χρόνια στην Ιόνιο και μετέπειτα στη Σχολή Σαλβάνου, αποφάσισε να αξιοποιήσει το επιχειρηματικό του δαιμόνιο.
Παιδί ακόμη βγάζειτο χαρτζιλίκι του πουλώντας τις εφημερίδες που βρίσκονταν στο σπίτι για χαρτί, ή τις Nivea που του έφερνε ο θείος του, ο οποίος εργαζόταν στη Γερμανία.
Μπήκε στην Ανωτάτη Εμπορική και Βιομηχανική Σχολή όπου γνωρίστηκε με τον πρώτο μεγάλο του έρωτα τη Χριστίνα Κυδωνιέως, γόνο κραταιάς οικογένειας από την Άνδρο η οποία κατείχε τη μεταξοβιομηχανία «Νίκη». Αρραβωνιάστηκαν και έτσι εκείνος ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία τους με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ωστόσο, η πολύμηνη θητεία του στον στρατό αλλά και το νεαρό της ηλικίας τούς οδήγησαν στον χωρισμό. Όταν βρέθηκε επαγγελματικά μετέωρος, ο πατέρας του προσφέρθηκε να του δώσει χρήματα για να ανοίξει ένα ανθοπωλείο.
Ο συγκεκριμένος τομέας όμως δεν άρεσε στον Κώστα Καίσαρη. Έτσι ήρθε σε συνεννόηση με την οικογένεια Βουράκη προκειμένου ο γιος του να συμμετάσχει μετοχικά στη νέα εταιρεία δημιουργίας κοσμημάτων. Το 1966 ο Κώστας Καίσαρης ανέλαβε τα τμήματα των πωλήσεων. Μέσασε δύο χρόνια όχι μόνο έχει μάθει τη δουλειά, αλλά και σημείωνε τρελούς τζίρους.
Λίγα χρόνια αργότερα ανοίγει το δικό του κατάστημα, στον αριθμό 18 της οδού Ερμού, στον τρίτο όροφο. Επρόκειτο για έναν χώρο μόλις 30 τ.μ. και ένα εξίσου μικρό εργαστήριο.
Κάποια μέρα πήγε στον χώρο του ένας νεαρός διευθυντής ασφαλιστικής εταιρείας και του είπε ότι θέλει να πάρει ένα δαχτυλίδι για τη γυναίκα του. Δεν ήξερε ποιο να διαλέξει.
Ηταν ανάμεσα σε δύο. Δεν είχε οικονομική άνεση, αδυνατούσε να τα πάρει και τα δύο. Του πρότεινε να τα πάρει μαζί, να τα δείξει στη γυναίκα του και να μου επιστρέψει αυτό που δεν θέλει.
Ο ασφαλιστής γέλασε τότε και τον ρώτησε πώς και τον εμπιστεύεται. Του απάντησε ότι αν δεν διαθέτει τη σωστή μύτη για να μυριστεί ποιος είναι έντιμος και ποιος όχι, τότε είναι άξιος της μοίρας του.
Ο άντρας αυτός ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς, που έκτοτε έγινε ένας από τους καλύτερούς του φίλους. Με τον Δημήτρη Κοντομηνά θα διατηρήσουν μια φιλία χρόνων, μέχρι που ο Τομ Χανκς και ο διάσημος σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλγκεργκερ θα γίνουν για τους δυο τους το μήλον της Εριδος.
Η βιογραφία θα περιλαμβάνει και άλλα πικάντικα περιστατικά. Όπως τις απειλές που δέχτηκε από γνωστό καναλάρχη προκειμένου να οδηγήσει τη Σάρον Στόουν στο τραπέζι του, τον τραπεζίτη που εμφανίστηκε σε πάρτι του με περούκα, τον επιχειρηματία που τον πάντρεψε δύο φορές και τον πολιτικό που όταν το χαιρέτησε ένιωσε να τον διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου