Κρητική κολοκυθόπιτα με μυζήθρα και αυγά. Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά. Ψήσιμο 30-40 λεπτά.
Τι χρειαζόμαστε:
- 750 γρ. κολοκύθια
- 500 γρ. μυζήθρα
- 1 μάτσο δυόσμο
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
Πώς το κάνουμε:
Τριβω τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τριφτη.Τα στραγγίζουμε πολύ καλά, βάζοντας λίγο αλάτι.Σε μία λεκάνη χτυπώ τα αυγά, προσθέτω τη μυζήθρα, τον ψιλοκομμενο δυόσμο, το στραγγισμένο κολοκύθι και τέλος τη φαρίνα. Γινεται ενας πολτός, όταν ανακατευτουν όλα μαζί.Λαδωνω ένα παραλληλόγραμμο πυρεξ και τοποθετώ το μίγμα.Ρίχνω σουσαμι στην επιφάνεια.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 30 έως 40 λεπτά μέχρι να χρυσισει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν βρείτε κρητική μυζήθρα, μπορείτε να βάλετε φέτα. Τα κολοκύθια να είναι χοντρά για να τριφτουν εύκολα. Να ψηθεί καλά ο πατος, ελέγξτε το.
ΠΗΓΗ:http://www.sintagespareas.gr/
ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ
kritipoliskaixoria
Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου