Γιατί σύντροφοι του ΚΚΕ, γιατί; - του Δημήτρη Δερμιτζάκη

Γιατί σύντροφοι του ΚΚΕ, γιατί;

Την ημέρα συμπλήρωσης δεκατεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την ίδια μέρα που αστυνομικός δολοφόνησε στη Θεσσαλονίκη τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, την ίδια ημέρα επέλεξε η ακροδεξιά κυβέρνηση να ανακοινώσει τη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος 600 ευρώ στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς. Επιβραβεύει, έτσι, τις δολοφονίες νέων ανθρώπων, την αστυνομική αυθαιρεσία, τις εκατοντάδες παράνομες επαναπροωθήσεις με τους αμέτρητους πνιγμένους πρόσφυγες και μετανάστες στα νερά του ανατολικού Αιγαίου. 


Η διάταξη ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς, από το ΚΚΕ. Από τον μεν ΣΥΡΙΖΑ αναμενόμενο. Από ένα δεξιάς κοπής σοσιαλδημοκρατικό συνονθύλευμα δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Από το ΚΚΕ, όμως, γιατί; Γιατί σύντροφοι του ΚΚΕ, γιατί; Μην οχυρωθείτε πίσω από το διάτρητο επιχείρημα του «ό,τι δίνεται σε κάποιους εργαζόμενους καλοδεχούμενο», γιατί φτύνετε κατάμουτρα εκατομμύρια άλλους που δεν εντάσσονται στο κυβερνητικό αφήγημα. Εξάλλου, εσείς δε λέτε ότι τέτοιου είδους ενέργειες διασπούν, δημιουργούν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, αποδυναμώνουν το εργατικό κίνημα και εν τέλει, ωφελείται η εργοδοσία και η άρχουσα τάξη; Ή κάνω λάθος;

Την εμπιστοσύνη και την ψήφο του ελληνικού λαού το ΚΚΕ την κερδίζει μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες και τη συνέπειά του. Δεν έχει ανάγκη από φτηνά και επικίνδυνα πελατειακά τερτίπια. Μπορεί να κερδίσατε, αν κερδίσατε, κάποιες ψήφους από το συγκεκριμένο ακροατήριο, χάσατε όμως έναν αριθμό σημαντικό ή μη –θα φανεί- από τους χιλιάδες ανένταχτους αριστερούς που έβλεπαν θετικά κοινή πορεία και συστράτευση μαζί σας. Το χειρότερο όλων είναι ότι συμμετείχατε και νομιμοποιήσατε μια φιέστα που ρητά και κατηγορηματικά επισφράγισε το ακροδεξιό δόγμα τάξης και ασφάλειας του καθεστώτος Μητσοτάκη. Κρίμα σύντροφοι του ΚΚΕ, κρίμα.

Σητεία, 18/12/2022

Δερμιτζάκης Δημήτρης (Μίμης)

ΥΓ. Στη 48ετή πορεία μου στην Αριστερά πάντα ένιωθα συντρόφους, παρόλες τις διαφωνίες και τις οξύτατες μερικές φορές αντιπαραθέσεις, τόσο τα μέλη του ΚΚΕ όσο και τα μέλη των άλλων κομμάτων και συλλογικοτήτων του χώρου. Εξ αυτού η προσφώνηση στον τίτλο και στο κείμενο.

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........