Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο
-1/2 κιλό κριθαράκι
-2 κρεμμύδια
-1 κιλό ώριμες ντομάτες
-1 κούπα λάδι
-2 δαφνόφυλλα
-Αλάτι
-Πιπέρι
Προετοιμασία:
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κοτόπουλο. Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες,τα δαφνόφυλλα , το αλάτι, το πιπέρι, και 2 ποτήρια ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Σ΄ ένα μπολ αδειάζουμε το κοτόπουλο και
ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κριθαράκι με 2 ποτήρια ζεστό νερό.
Σιγοψήνουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας
σταδιακά μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι(αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο
ακόμα ζεστό νερό). Όταν γίνει το φαγητό ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
ΠΗΓΗ: http://kritikessintages.wordpress.com/
ΠΗΓΗ: http://kritikessintages.wordpress.com/
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου