Υλικά
Μερίδες: 4 ως μεζές
- 600 γρ. χοιρινή σπάλα, χωρίς κόκαλο, σε κυβάκια των 3 εκ.
- 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές πράσινες, σε λεπτές λωρίδες
- 2 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες, σε κύβους των 2 εκ.
- 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
- τα φύλλα από 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο, πολύ ψιλοκομμένα
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τη χοιρινή τηγανιά κρασάτη με πιπεριές και πατάτες, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρέας, προσθέτουμε το μπούκοβο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε μια πιατέλα.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις πατάτες για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε ξανά το χοιρινό στο σκεύος, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το χοιρινό και η τηγανιά να μείνει με το λάδι της.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου