ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΓΑΛΟ

 omeleta_fournou2


Υλικά

  • 2 κιλά κολοκύθια
  • 600-800 γρ. ανθόγαλο
  • 400 γρ. γάλα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 8 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε 8 ομελέτες με 1 αυγό, λίγο γάλα, 25 γρμ. αλεύρι έκαστη.  Τηγανίζουμε τα κολοκύθια 200 γρμ. ψιλοκομμένα. Όταν ροδίσουν αφαιρούμε το λάδι και ρίχνουμε 200 γρμ. ανθόγαλο, 100 γρμ. γάλα, αλάτι, πιπέρι μέχρι να δέσουν.  Βάζουμε στο πιάτο μια ομελέτα, επάνω τα κολοκύθια, ανθότυρο και επάνω την άλλη ομελέτα.  Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.







Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας

ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........