ΜΑΓΚΙΡΙ (φρέσκο Κρητικό ζυμαρικό)
-Η σούπα των φτωχών-
Υλικά
Για τη ζύμη
2 φλιτζάνες αλεύρι ΄
½ φλιτζάνα νερό
Λίγο αλάτι
Για το μαγείρεμα
2 λίτρα νερό
½ φλυτζάνα λάδι
Λίγο αλάτι
Για το σερβίρισμα
Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι , το αλάτι, το λάδι και το νερό. Τα ζυμώνουμε κάνοντας μια μάλλον σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε μια ώρα «να ξεκουραστεί» σκεπασμένη.
Μετά παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη, ανοίγουμε φύλλο όχι παρά πολύ λεπτό, το τυλίγουμε στο ξυλίκι , το κόβουμε λουρίδες τυλιγμένο και τις λουρίδες τετράγωνα περίπου 1,5 εκατοστών. Τα αλευρώνουμε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τα αφήνουμε μισή ώρα να στεγνώσουν.
Βράζουμε αλατισμένο νερό και ρίχνουμε μέσα τα μισά (προσέχουμε να μη βάλουμε το περίσσιο αλεύρι). Θέλουν περίπου μισή ώρα.
Λίγα λεπτά μετά βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα.
Όταν γίνουν τραγανιστά τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα που βράζουν τα άλλα για πολύ ελάχιστο χρόνο.
Έχουμε ένα πηχτό χυλό (σούπα) που τη σερβίρουμε με τυρί.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου