Μαγκίρι η σούπα των φτωχών

 ΜΑΓΚΙΡΙ (φρέσκο Κρητικό ζυμαρικό)

-Η σούπα των φτωχών-

1612085_387895901347200_559623108_o

Υλικά

Για τη ζύμη

2 φλιτζάνες αλεύρι ΄
 ½ φλιτζάνα  νερό
Λίγο αλάτι

Για το μαγείρεμα

2 λίτρα νερό
½ φλυτζάνα λάδι
Λίγο αλάτι

Για το σερβίρισμα

Τυρί τριμμένο


1612866_387897928013664_738062360_o

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι , το αλάτι, το λάδι και το νερό. Τα ζυμώνουμε κάνοντας μια μάλλον σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε μια ώρα «να ξεκουραστεί» σκεπασμένη.


Μετά παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη, ανοίγουμε φύλλο όχι παρά πολύ λεπτό, το τυλίγουμε στο ξυλίκι , το κόβουμε λουρίδες τυλιγμένο και τις λουρίδες τετράγωνα περίπου 1,5 εκατοστών. Τα αλευρώνουμε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τα αφήνουμε μισή ώρα να στεγνώσουν.
Βράζουμε αλατισμένο νερό και ρίχνουμε μέσα τα μισά (προσέχουμε να μη βάλουμε το περίσσιο αλεύρι). Θέλουν περίπου μισή ώρα.


Λίγα λεπτά μετά βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα.
Όταν γίνουν τραγανιστά τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα που βράζουν τα άλλα για πολύ ελάχιστο χρόνο.
Έχουμε ένα πηχτό χυλό (σούπα) που τη σερβίρουμε με τυρί.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........