Ο δήμος Ρεθύμνου περνάει στην ασφάλεια και προστασία του νερού, μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας

  Μέσω του Τηλεέλεγχου και Τηλεχειρισμού Εσωτερικού Δικτύου ύδρευσης της πόλης Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνου περνάει στην ασφάλεια και προστασία του νερού, μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, ύστερα από την ένταξη προγράμματος της ΔΕΥΑΡ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».



   Πρόκειται για ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε η ΔΕΥΑΡ και εγκρίθηκε το ποσό των περίπου 8,8 εκατ. ευρώ, ώστε να προμηθευτεί και να εγκαταστήσει άμεσα: «9.500 νέα ψηφιακά υδρόμετρα με ενσωματωμένο σύστημα καταγραφής και μετάδοσης καθώς και το αντίστοιχο επικοινωνιακό δίκτυο, 6.000 συστήματα καταγραφής και μετάδοσης που θα βελτιώσουν την απόδοση των υφιστάμενων υδρομέτρων, 11 Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου και Ρύθμισης Πίεσης (ΤΣΕΡΠ), 33 Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Πίεσης και Παροχής (ΤΣΕΠΠ) και 1 Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων λογισμικών».



   Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Ρεθύμνης και πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γιώργης Μαρινάκης, πρόκειται για σημαντική κατάκτηση της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου, την οποία πέτυχε καταθέτοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση παρεμβάσεων τηλεμετρίας που έγινε εξ ολοκλήρου αποδεκτή, από ένα ανταγωνιστικό και ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα. 



Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως οι κατατιθέμενες προτάσεις σε επίπεδο χώρας, υπερκάλυψαν το διατιθέμενο από το πρόγραμμα ποσό, κατά 350%. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε την ποιότητα της δουλειάς των υπευθύνων και των στελεχών της ΔΕΥΑΡ χάρη στην οποία, όπως ανέφερε, εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης, φέρνοντας τη δημοτική επιχείρηση στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των εγκεκριμένων προτάσεων. 



Επί της ουσίας, η σημασία της ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της πρότασης της ΔΕΥΑΡ, έγκειται, όπως τονίστηκε, «στην προστασία του φυσικού πόρου, του πολύτιμου αγαθού του νερού, μέσα από τον έλεγχο των απωλειών, οι οποίες, στατιστικά, υπερβαίνουν το 40% στη χώρα. Εξασφαλίζεται δηλαδή το ισοζύγιο του νερού από την πηγή μέχρι τον τελικό αποδέκτη που είναι ο καταναλωτής. 



Στην ασφαλή καταμέτρηση των υδρομέτρων και τη σωστή καταγραφή της κατανάλωσης, με αποτέλεσμα τη δίκαιη χρέωση των καταναλωτών και στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τη χρηστή διαχείριση των υποδομών και τον έλεγχο των διαρροών και στην Ψηφιακή αναβάθμιση της ΔΕΥΑΡ».



   Όπως διευκρινίστηκε από τη δημοτική αρχή: «Από την εγκεκριμένη συνολική δημόσια δαπάνη ύψους 8.780.564 ευρώ, η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη που θα εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για συγχρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και από το Ταμείο Συνοχής, ανέρχεται στο ποσό των 7.081.100. 



Το υπόλοιπο ποσό, ύψους 1.699.464 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της ΔΕΥΑΡ.


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........