Περίπατος βιβλίου 2023 | Εκδόσεις Διόπτρα

 Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου διοργανώνει τον ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟΥ, με τη φιλοδοξία οι δράσεις να επεκτείνονται σε όσο περισσότερες πόλεις της Ελλάδας είναι δυνατόν.

 
Σε δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, σε βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους διοργανώνονται εκδηλώσεις με πολλούς αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές, μεταφραστές, επιμελητές και εκδότες, οι οποίοι υποδέχονται και συνομιλούν με το κοινό. 




Από την Αττική ως την Κρήτη και από το Νότιο Αιγαίο ως την Κεντρική Μακεδονία, στο greekbookday.gr μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του Περιπάτου ανά γεωγραφικό διαμέρισμα και να επιλέξετε εκείνες που σας ενδιαφέρουν.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου λοιπόν και την επέτειο για τα 140 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη οι εκδόσεις Διόπτρα σάς προσκαλούν στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σχετικά με τη διαχρονικότητα του μεγάλου στοχαστή.
Σάββατο 22 Απριλίου 2023, 12:00-14:00
στο βιβλιοπωλείο μας Books & Life (Σόλωνος 93-95)
 
Συμμετέχουν:
 
Φιλήμονας Πατσάκης, συγγραφέας, υπεύθυνος σχεδιασμού εκδοτικού πλάνου εκδόσεων Διόπτρα
Βίκυ Κατσαρού, συγγραφέας, υπεύθυνη έκδοσης εκδόσεων Διόπτρα
 
Ορμώμενοι από τις νέες εκδόσεις των έργων του Νίκου Καζαντζάκη, θα μιλήσουμε για το διαρκές ανηφόρισμα του ανθρώπου, για τους προβληματισμούς του σπουδαίου Κρητικού συγγραφέα, που διαπερνούν τον χρόνο και εξελίσσονται σε κεντρικά θέματα στις δικές μας αναζητήσεις, αλλά και για την ένταση του καινούριου, που παραμένει όμως κλασικό.
Σας περιμένουμε!

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........