Πρόσκληση από την αδελφοποιημένη με τα Ανώγεια, κατεχόμενη κοινότητα της Αιγιαλούσας Κύπρου, για τις εκδηλώσεις μνήμης τον ερχόμενο Ιούλιο

 Στα Ανώγεια βρέθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα, ο Παναγιώτης Χατζηπαντελής, Πρόεδρος και Κοινοτάρχης του κοινοτικού συμβουλίου της Αιγιαλούσας και συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη. 


Τα Ανώγεια έχουν  αδελφοποιηθεί με την Αιγιαλούσα από  το 2004 και έκτοτε έχουν στενούς δεσμούς φιλίας με επισκέψεις εκατέρωθεν.



Ο Πρόεδρος της Κυπριακής κοινότητας, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ανωγείων και τον προσκάλεσε μαζί με αντιπροσωπεία από το Δήμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της κατεχόμενη Αιγιαλουσας στις 22 Ιουλίου στην Κύπρο.



Η Γιαλούσα είναι ένα κατεχόμενο σήμερα μεγάλο αμιγές ελληνικό χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, στο κεντρικό τμήμα της χερσονήσου της Καρπασίας. Βρίσκεται πάνω στον κύριο δρόμο Αμμοχώστου – Ριζοκαρπάσου, 10 περίπου χλμ  βορειοανατολικά του Λεοναρίσσου. Μαζί με το Ριζοκάρπασο και την Ακανθού αποτελούν τα τρία μεγαλύτερα σε έκταση χωριά της Αμμωχώστου.



Στην φωτογραφία ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο Παναγιώτης Χατζηπαντελής και ο δημοτικός σύμβουλος Οδυσσέας Σπαχής.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........