Όλοι οι δρόμοι το Πάσχα οδηγούν στα Ανώγεια- Τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και ο “λευκός” και πάλι Ψηλορείτης σας περιμένουν!

 Έντονες χιονοπτώσεις είχαμε τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου, στον Ψηλορείτη, που απέκτησε ξανά από άκρη σ’ άκρη το κατάλευκο του χρώμα, την ίδια ώρα που εντός των Ανωγείων, είχαμε ισχυρές καταιγίδες και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, σε ένα καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό. 


Σε μερικά σημεία του βουνού το χιόνι έφτασε μέχρι και τα 10 εκατοστά, με τις εικόνες να θυμίζουν περισσότερο τον ερχομό των…Χριστουγέννων και όχι του Πάσχα.


Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ ο καιρός τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα θα είναι καλός και θα φτάσουμε στη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης με ανοιξιάτικο σκηνικό και υψηλές θερμοκρασίες.

Το υπέροχο πάντως λευκό πέπλο και το πανέμορφο σκηνικό που δημιουργήθηκε στον Ψηλορείτη, δίνει άλλη μια ώθηση στους πολυάριθμους επισκέπτες που θα επιλέξουν και φέτος τα Ανώγεια για να περάσουν το Πάσχα. 



Από τη μια θα απολαύσουν από κοντά τα ιδιαίτερα έθιμα της περιοχής, τους αρφανούς των ενοριών, τη Δεύτερη Ανάσταση, τους εντυπωσιακούς κάθε χρόνο Σταυρούς και Επιτάφιους, την φιλοξενία αλλά και τις γεύσεις των Ανωγείων, μαζί με το παιχνίδι στο βουνό και στο χιόνι, για μικρούς και μεγάλους.


Ευχόμαστε καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο με υγεία να φτάσουμε και να ζήσουμε όλοι μαζί  τα Πάθη του Θεανθρώπου, τη Σταύρωση και την Ανάσταση Του.

Φωτογραφίες: Γιώργης Νταγιαντάς- Μανόλης Σαμόλης 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........