Ιερό Ευχέλαιο στο Γενικό Νοσοκομείο - Κ.Υ. Σητείας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο

 Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, 11 Απριλίου 2023, στο Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Σητείας, συμπαραστατούμενος από τους Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμονα Αυγουστινάκη, Εφημέριο και προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αρχιερατ. Επίτροπο Σητείας, τον Αιδ/το Πρωτ. Νικόλαο Παθιάκη, Εφημέριο και προϊστάμενο του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Αικατερίνης, και τον Διάκονο Θεμιστοκλή Μπεϊνά. 


Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ολόψυχα ο ερχόμενος προς το εκούσιο και σωτήριο Πάθος Του Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ο Νυμφίος της Εκκλησίας και ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων μας, να θεραπεύσει τις ασθένειες όλων των νοσηλευομένων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου της Σητείας για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία. 

Στη συνέχεια οι Ιερείς που συμμετείχαν στο Ιερό Μυστήριο διήλθαν από τους θαλάμους νοσηλείας και τους λοιπούς χώρους, και έχρισαν με το Άγιο Έλαιο όλους τους ασθενείς, τους συγγενείς-συνοδούς και το προσωπικό του νοσοκομείου. 

Στην Ακολουθία παρέστησαν η Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μαρία Δαρατσανού, ο προϊστάμενος της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κων/νος Βάρδας, η προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Αφροδίτη Αυγουστινάκη, η Διευθύντρια της Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Αθηνά Χαλκιαδάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου κ. Εμμαν. Παπανικολάου. 

Μετά το πέρας της Ακολουθίας η κ. Δαρατσιανού δέχτηκε και δεξιώθηκε τον Σεβ., τους Ιερείς και τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών στο Γραφείο της, όπου είχαν εποικοδομητική συζήτηση.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........