Η Εργατική Πρωτομαγιά των Ανωγείων σε μια νοσταλγική φωτογραφία από το 1965 και το σωματείο εργατοτεχνιτών του τότε Δήμου

 Το σωματείο εργατοτεχνιτών του Δήμου Ανωγείων, σε πλήρη παράταξη σε αυτή τη νοσταλγική φωτογραφία των Ανωγείων, από την εργατική πρωτομαγιά του 1965. 


Οι εργάτες τιμούν διαχρονικά αυτή την σημαντική ημέρα σύμβολο των δικαιωμάτων, των αγώνων και των διεκδικήσεων που κάθε άνθρωπος έχει στον εργασιακό του χώρο.



Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην τοποθεσία “Καψίλα” 58 χρόνια πριν. Πρόεδρος του σωματείου τότε ήταν ο Αριστείδης Ρούλιος ή “Κουρούβελος” και Αντιπρόεδρος ο Φαίδρος Φρυσάλης.


Η φωτογραφία ανήκει στο προσωπικό αρχείο του Αντώνη Ρούλιου, επί χρόνια δημοτικού συμβούλου Ανωγείων με την “Λαϊκή Συσπείρωση”. Ο Αντώνης αποχώρησε  από τα δημοτικά μας δρώμενα, δίνοντας τη θέση του στον Στέλιο Σταυρακάκη,  αλλά πάντα αγωνιά για το χωριό, τους εργάτες, τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες και τα δικαιώματα τους.

Καλή εργατική Πρωτομαγιά σε όλο τον κόσμο!

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........