Τριμηνιαία Έρευνα για τα καταλύματα Airbnb στο δήμο Σητείας

 Ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ως τύπο διαμονής για τις διακοπές και τα ταξίδια τους, με το μερίδιο της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων να ανέρχεται σε ποσοστο 15-20% στο σύνολο των κρατήσεων που γίνονται σε Ευρωπαϊκό και ελληνικό επίπεδο.


Σχεδόν 800 καταλύματα και 3.300 κλινες είναι διαθέσιμες στους ταξιδιώτες μέσω της πλατφόρμας της Airbnb στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας



Σύμφωνα με τα δεδομένα του Μαρτίου 2023 λοιπόν, η εικόνα που αποτυπώνεται στην περιοχή της Σητείας σχετικά με τα καταλύματα που είναι καταχωρημένα στην πλατφόρμα της Airbnb είναι η εξής:


● Συνολικά 783 καταλύματα (αύξηση 7.11% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023).

● Η μέση τιμή διανυκτέρευσης διαμορφώνεται στα 99,57€ (αύξηση 16,25% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023).

● Τα καταλύματα της Airbnb στην περιοχή της Σητείας μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 3.297 επισκέπτες.

Σητεία: Υψηλός ο αριθμός κλινών/καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και ο βαθμός ικανοποίησης των επισκεπτών από τη διαμονή τους σε αυτά


Όπως δήλωσε ο κ. Σταύρος Κεφάλας, υπεύθυνος της εταιρείας Tourix και ειδικός συνεργάτης του δήμου Σητείας σε θέματα τουρισμού: “Ο αριθμός των διαθέσιμων καταλυμάτων (780) και κλινών (περίπου 3.300) βραχυχρόνιας μίσθωσης στο δήμο Σητείας είναι στο ίδιο επίπεδο περίπου με την περιοχή της Ιεράπετρας και όχι πολύ μακριά από το επίπεδο του δήμου Αγίου Νικολάου. Οπότε σε επίπεδο βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουμε ένα ικανοποιητικό αριθμό καταλυμάτων και κλινών στην περιοχή του δήμου Σητείας.


Ο ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε αρκετά και διαφορετικά καταλύματα σε όλες τις περιοχές του δήμου Σητείας, και να βιώσει τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει ο τόπος και την ποιοτική φιλοξενία των οικοδεσποτών του, μιας και με βάση τις αξιολογήσεις των επισκεπτών της πλατφόρμας ο βαθμός ικανοποίησης τους είναι 4,77 / 5, καθιστώντας την περιοχή του δήμου Σητείας σε μία από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη ικανοποίηση επισκεπτών βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Κρήτη.

Οι τοπ-5 λόγοι που επιλέγουν οι ταξιδιώτες ένα κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι η σχέση τιμής - αξίας που τους προσφέρει, η δυνατότητα να διαμείνουν σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή / τοποθεσία καθώς και η αίσθηση ότι μένουν σε ένα χώρο που θυμίζει σπίτι αντί για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, η ιδιωτικότητα καθώς και ο μεγαλύτερος χώρος που έχουν.”


Περισσότερα Στοιχεία

● Συνολικά, 451 οικοδεσπότες έχουν καταχωρήσει καταλύματα στην πλατφόρμα της Airbnb από τους οποίους το 20% είναι superhosts. Επίσης, 73% των οικοδεσποτών έχουν παραπάνω από ένα καταχωρημένα καταλύματα, με τα επιπλέον καταλύματα να είναι στην περιοχή της Σητείας ή σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

● Σημαντικό είναι επίσης ότι το 72% των οικοδεσποτών απαντούν στα μηνύματα ενδιαφερόμενων σε λιγότερο από μία ώρα, το 14% μέσα σε μερικές ώρες, το 12% μέσα στην ίδια μέρα, ενώ μόλις το 2% απαντούν σε μερικές ή παραπάνω ημέρες.

● Οι χρήστες έχουν αφήσει συνολικά 8.672 αξιολογήσεις σε ενεργά Airbnb καταλύματα της περιοχής με συνολικό μέσο όρο αξιολόγησης 4.77. Πιο αναλυτικά, ο μέσοι όροι ανά κατηγορία αξιολόγησης ήταν οι εξής: 4.88 για την υπηρεσία check-in, 4.87 για την επικοινωνία με τους οικοδεσπότες, 4.82 για την καθαριότητα και 4.76 για την τοποθεσία κάθε καταλύματος.


Σχετικα με την έρευνα

Η έρευνα αποτελεί εγχείρημα της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, με σκοπό την ανάλυση δεδομένων και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την περιοχή της Σητείας ως ταξιδιωτικό προορισμό.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........