Σας κάνουμε την πρόταση με κεντανέ

 YΛΙΚΑ


1 κιλό πράσα(κεντανέ όπως συνηθίζουμε να τον λέμε στην Κρήτη)
-1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/2 κούπα λάδι
-1 λεμόνι(το χυμό)
-3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
-αλάτι
-πιπέρι
PRASA

Προετοιμασία
Καθαρίζουμε,πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια.Τα ζεματά με  νερό που βράζει για πέντε λεπτά και τα σουρώνουμε.Εν τω μεταξύ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το κρέας πολύ καλά.Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 30-35 λεπτά.Έπειτα προσθέτουμε και τα πράσα,το σέλινο,αλάτι,πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί το φαγητό περίπου 30-35 λεπτά.Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε το αλεύρι,με το λεμόνι και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας ελαφρά



.https://kritikessintages.wordpress.com

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........