ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ 2023 - Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινά

 Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινά Από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, την πατρίδα των Ετεοκρητών, νότες πολιτισμού θα ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.


Εδώ που οι άνθρωποι τιμούν τη βαριά κληρονομιά των προγόνων τους και την αναδεικνύουν παντρεύοντάς την και με σύγχρονες επιρροές. Εδώ που συναντά η ανατολή τη δύση και o έρωτας του Ερωτόκριτου την αγάπη της Αρετούσας. 



Εδώ που οι περίτεχνες δοξαριές του Καλογερίδη και τα δίστιχα του Ανταίου δημιουργούν γνώριμες μελωδίες που πλημμυρίζουν την καρδιά και το μυαλό. Εδώ στην όμορφη Σητεία μας και τα ξεχωριστά της χωριά. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ένας τόπος με πλούσιο πολιτισμό, που η ιστορία και η καλλιτεχνική παράδοσή του, ανθίζει χάρη στο μεράκι των Στειακών. Ξεκινώντας από τα ολάνθιστα χωριά μας και τα αυθεντικά πανηγύρια τους, μέχρι τα διεθνούς εμβέλειας καλλιτεχνικά γεγονότα που θα αναδείξουν και πάλι αυτόν τον ευλογημένο τόπο, όλοι μαζί, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντές, φορείς και ομάδες είναι εδώ. 


Ένα καλοκαίρι γεμάτο πολιτισμό, τέχνες, γράμματα, ήθη και έθιμα. Εκδηλώσεις που έχουν αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία και αποτελούν πόλο έλξης για τον επισκέπτη του καλοκαιριού. 


Σας καλωσορίζω λοιπόν στα ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ του Δήμου Σητείας, σε ένα ακόμα Σητειακό καλοκαίρι, και σας καλώ να απολαύσετε με όλες τις αισθήσεις σας αυτόν τον ξεχωριστό τόπο. 

O Δήμαρχος Σητείας Γεώργιος Ζερβάκης



ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........