Μία ακόμη συνταγή που σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλά οι μαμάδες, είναι αυτή του σπιτικού παγωτού. Ενός σούπερ γευστικού επιδορπίου με βάση το ζαχαρούχο γάλα και μικρά κρυσταλλάκια να σπάνε μέσα στο στόμα.
Τι κι αν πλέον υπάρχουν εκατοντάδες γεύσεις και υφές; Αυτή η συνταγή είναι αξεπέραστη και μας γυρνά πίσω, στο καταφύγιο της παιδικής μας ηλικίας.
ΥΛΙΚΑ
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη. Δεν θα χρειαστείτε δεκάδες υλικά και τεχνικές. Γίνεται απλά και τρώγεται δίχως αύριο. Φτιάξτε τη και δεν θα το μετανιώσετε.
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ
βανίλια
σιρόπι (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγύ.
Αφού αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια πηχτή ωραία κρέμα.
Αμέσως μετά ρίχνουμε και το εβαπορέ συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ, αλλά σε χαμηλή ταχύτητα για να μη λερώσουμε. Μόλις ομογενοποιηθεί βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες.
www.bovary.gr
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου