Ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων στήριξης του τοπικού προγράμματος CLLD / LEADER της ΟΤΔ ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ για τα ιδιωτικά έργα

 Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος CLLD / LEADER της ΟΤΔ ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ για τα ιδιωτικά έργα. 


Η πρόσκληση είχε συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης 600.000 ευρώ και υποβλήθηκαν 30 αιτήσεις στήριξης με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης ύψους 6.712.188,47 ευρώ, υπερκαλύπτοντας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανωγείων και πρόεδρο της ΕΔΠ του Τοπικού Προγράμματος του ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτη, κατά 11,2 φορές το συνολικό ποσό της πρόσκλησης.



   Ο συνολικός αριθμός των υποβληθεισών προτάσεων αλλά και του ποσού της αντίστοιχης δημόσιας δαπάνης αποτυπώνουν το υψηλό ενδιαφέρον των ιδιωτών της περιοχής παρέμβασης για έργα που θα δώσουν ώθηση στην τοπική ανάπτυξη και θα ανταποκριθούν στους στόχους που τέθηκαν κατά τη διαδικασία κατάρτισης του τοπικού προγράμματος. 


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των αρμοδίων του προγράμματος, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής και των φυσικών φακέλων των προτάσεων, η ΟΤΔ θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία της αξιολόγησης η οποία θα ολοκληρωθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

   Το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ με το πέρας της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων στήριξης ευχαριστεί όσους συμμετείχαν τόσο στη διαδικασία της ενημέρωσης - εμψύχωσης του τοπικού πληθυσμού όσο και αυτούς που ανταποκρίθηκαν υποβάλλοντας αίτηση στήριξης για:



 «Μεταποίηση, εμπορία ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, ενίσχυσης επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού με σκοπό την εξυπηρέτηση των στόχων της τοπικής στρατηγικής, ενίσχυσης επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών μετά την 1η μεταποίηση και του εμπορίου».


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........