Συντήρηση και αποκατάσταση του κλειστού Γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέθυμνο

 Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του κλειστού Γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέθυμνο, ξεκινούν άμεσα, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.


Στόχος, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, είναι η αποκατάσταση εκτεταμένων φθορών που έχει υποστεί το κτίριο, ειδικά στη νότια και ανατολική όψη του, οφειλόμενες ως ένα βαθμό και στη γειτνίαση του με τη θάλασσα, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα και η αισθητική του Γυμναστηρίου, αλλά και η ασφάλεια για τους χρήστες αθλητές κι επισκέπτες των εγκαταστάσεών του. 



Στις προγραμματισμένες εργασίες εντάσσονται η αποκατάσταση των ρηγμάτων και της διάβρωσης του οπλισμού του κτιρίου, η ανακατασκευή επιχρισμάτων όπου απαιτείται και η εξωτερική βαφή και των δύο όψεων του κτιρίου. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου συντήρησης του Κλειστού Γυμναστηρίου "Μελίνα Μερκούρη", είναι 70.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από πόρους του Δήμου Ρεθύμνης.



Επίσης, έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1.568.000 Ευρώ για αποκαταστάσεις από τις θεομηνίες σε οδικά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ρεθύμνης ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης. Τα έργα αφορούν: «Στην αντιμετώπιση κατολισθήσεων σε τμήματα της Επαρχιακής Οδού Ρεθύμνου, που αφορά στις βραχοπτώσεις στο οδικό τμήμα «Σταυρός - Μπαλί», προϋπολογισμού 968.594 Ευρώ όπου οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο. 



Την αντιμετώπιση βραχοπτώσεων και κατολισθήσεων στα οδικά τμήματα «Ρέθυμνο - Ρουσσοσπίτι», «Ρέθυμνο - Αρκάδι - Αμνάτος» και «Μουρτζανά - Γαράζο - Ανώγεια», προϋπολογισμού 600.000 Ευρώ. Επιπλέον, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την διάθεση πίστωση από την Περιφέρειας, ύψους 250.000 Ευρώ, για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Ατσιπόπουλο».



Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, δήλωσε πως «…οι πρόσφατες θεομηνίες δημιούργησαν σωρεία προβλημάτων κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου, που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε. Αναδείχτηκε εργολάβος για το οδικό τμήμα «Σταυρός - Μπαλί», προϋπολογισμού 968.594 Ευρώ και υπολογίζουμε ότι τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες. 




Επίσης, σύντομα θα ξεκινήσουν και οι μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 Ευρώ και σε υπόλοιπα τμήματα του Δήμου Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, ώστε να δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις, που είναι απαραίτητο να γίνουν προκειμένου η κυκλοφορία να γίνεται το κυριότερο με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία για τους διερχόμενους».




Στο μεταξύ, η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης. θα υλοποιήσει παρεμβάσεις καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση, κατά τον μήνα Ιούλιο, στις περιοχές Ζουρίδι, Παλαίλημνος, Καλονύχτη, Σαϊτούρες, 'Ανω Μαλάκι, Ανω Βαλσαμόνερο και Κάστελλο. 



Το πρόγραμμα καθαρισμού στοχεύει στην ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και πεζών μέσω της εξασφάλισης της ορατότητας, στην πρόληψη για εκδήλωση πυρκαγιάς, την καθαριότητα και τον εν γένει ευπρεπισμό της πόλης και των οικισμών. 



Για το λόγο αυτό, όπως ζητείται από τους αρμόδιους, όλοι οι ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι έχουν προβεί σε αυθαίρετη τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων και ελαστικών στους προαναφερόμενους κοινόχρηστους χώρους των περιοχών παρέμβασης, πρέπει να τα απομακρύνουν άμεσα.


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........