Παρουσιάστηκε το Νέο Βιβλίο Της Λογοτέχνισσας Άννας Τακάκη – Μαρκάκη Με Τίτλο «Αροδαμοί Κι Αγκαραθιές» Και Υπότιτλο «Κρητικά Διηγήματα».

Παρουσιάστηκε στις 20 Ιουλίου με  επιτυχία και με επαρκή προσέλευση κόσμου, στο Δημοτικό  Κήπο Σητείας το Νέο Βιβλίο Της Λογοτέχνισσας Άννας Τακάκη – Μαρκάκη Με Τίτλο «Αροδαμοί Κι Αγκαραθιές» Και Υπότιτλο «Κρητικά Διηγήματα».


Τα διηγήματα που παραθέτει σ’ αυτό το βιβλίο βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα που έγιναν στον τόπο μας (Επαρχία Σητείας Κρήτης) τον περασμένο αιώνα, πριν και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. 


Σκοπός της συγγραφέως είναι μέσα στη συλλογή αυτή, πέρα από την ιδιαιτερότητα της εποχής, να καταγράψει την ηθογραφία, τη λαογραφία και κάποια ιστορικά γεγονότα. Κι επιπλέον ν’ αφήσει μέσα από τους διαλόγους, ζωντανή τη γλώσσα του τόπου μας, μια διάλεκτο που ολοένα αφανίζεται και αποτελεί σημαντικό μέρος του πολιτισμού μας. 


Σε ανάρτηση Της στο Φέισμπουκ η συγγραφέας ανέφερε


 Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ένα μεγάλο ευχαριστώ, για εσας που ήρθετε και παρακολουθήσετε την εκδήλωση, παρουσίασης του νέου μου βιβλίου, καθώς και εσάς που την είδατε διαδικτυακά.


Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας, και τα λόγια καρδιάς και ευχές που μου απευθύνετε, αλλά και όλους εσάς, που με τιμάτε, διαβάζοντας τα διηγήματα μου από άλλα μέσα επικοινωνιας.. Με την κυκλοφορία του βιβλίου μου "Αροδαμοι κι Αγκαραθιές", κρητικά διηγήματα, που παρουσιάσαμε με την εκλεκτή ομάδα συμπολιτών μου, έζησα για άλλη μια φορά, στιγμές αγάπης και χαράς, που θα με συντροφεύουν και θα με ταξιδεύουν, ήρεμα και όμορφα, γιατί το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ! ...



Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της Σητείας και σύντομα στα βιβλιοπωλεία της Κρήτης και στην άλλη Ελλάδα μπορείτε κατόπιν παραγγελίας. Από τις εκδόσεις "Σβούρα Εκδοτική". Ευχαριστώ την Βαγγελιώ Καρακατσάνη για τη συνεργασία μας!


Ευχαριστούμε θερμά:

Από την Πολιτιστική Αρχή τον κ. Κωστή Λιμπερίου και την κ. Μαρία Γιαννακάκη για την τιμητική τους παρουσία. Το Δ.Ο.Κ.Α.Σ. για την προβολή της εκδήλωσης στα πλαίσια των ΚΟΡΝΑΡΕΙΩΝ, 2023. Εκ μέρους της «Σβούρας εκδοτικής» την κ. Βαγγελιώ Καρακατσάνη,η οποία αναφέρθηκε στη γλωσσική και λαογραφική σημασία του έργου.


Ευχαριστούμε όλους τους Συντελεστές: τους Ομιλητές μας, Αντώνη Ανηψητάκη και Μαρία Ζωγραφάκη για τις εκτενείς αναλύσεις και εμπεριστατωμένες ομιλίες τους, καθώς και την αναφορά τους στην μέχρι σήμερα πορεία της συγγραφέως.


Ευχαριστούμε την Άννα Ατζολιδάκη, τον Κωστή Δανδουλάκη και την Πόπη Αλέξη, για την θεατρική απόδοση των διαλόγων, στο ύφος και το χρώμα της τοπικής μας διαλέκτου. Τους μουσικούς μας, Νίκο Πρινιωτάκη στο βιολί και Δημήτρη Νικάκη στο λαγούτο, για τη μουσική επένδυση και τις στειακές κοντυλιές ενδιάμεσα των διηγημάτων, δίδοντας ένα άλλο νοσταλγικό χρώμα στην παρουσίαση.


Ευχαριστούμε την Ομάδα Συνεργασίας Σητείας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για την παρουσία τους και ιδιαίτερα την Φανή Παφύτα για τον χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους της Ομάδας.


Τους εκπροσώπους του Λυκείου Ελληνίδων, παράρτημα Σητείας, για την παρουσία τους, καθώς και τους παρευρισκόμενους τοπικούς συγγραφείς και καλλιτέχνες. Θερμά ευχαριστούμε όλους τους συντοπίτες μας και τους φιλοξενούμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας αναπτέρωνε το χειροκρότημά τους.


Και τέλος τον Μανώλη Μεταξάκη και το Sitia fm για την τηλεοπτική κάλυψη της βραδιάς
Η Συγγραφέας
Άννα Τακάκη Μαρκάκη

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........