Έκθεση Λαϊκής Τέχνης Ανωγείων: Πρόσκληση στους τοπικούς δημιουργούς για συμμετοχή στη δράση (10-13 Αυγούστου) στην πλατεία Αρμί!

Στην ιστορία των Ανωγείων οι τέχνες, το πνεύμα και η έμπνευση είναι διαχρονικά συστατικά της κοινωνίας που ζούμε, εργαζόμαστε και εξελίσσουμε. 


Γράφοντας τραγούδια και ποίηση, δίνοντας μορφή στο ξύλο, την πέτρα, την ξερολιθιά, στον λευκό καμβά καθώς και στα πλουμιστά από διαφορετικά μοτίβα υφαντά μας, η τέχνη στα Ανώγεια είχε πάντα κυρίαρχη θέση στην ίδια μας την ταυτότητα ως τόπος. 


Ως μια πρωτοβουλία να γνωρίσουμε από το χθες μέχρι το σήμερα την τέχνη της λαϊκής μας δημιουργίας, ο Δήμος Ανωγείων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε τοπικούς δημιουργούς,  από διαφορετικούς τομείς και μορφές τέχνης να δηλώσουν συμμετοχή στην Έκθεση Λαϊκής Τέχνης Ανωγείων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 10-13 Αυγούστου 2023 στην πλατεία στο Αρμί.




Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναδειχθούν οι πολυδιάστατες μορφές τέχνης από την υφαντική και την ξυλοτεχνία μέχρι τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τα εικαστικά τη φωτογραφία κ.α, σε μια ανοιχτή έκθεση στην καρδιά του καλοκαιριού. Η έκθεση θα εγκατασταθεί στην κεντρική πλατεία των Ανωγείων Αρμί μέσα από ειδικά περίπτερα φιλοξενίας.


Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους τοπικούς δημιουργούς που ενδιαφέρονται να μοιραστούν την τέχνη τους με το κοινό και τους επισκέπτες των Ανωγείων στην υπαίθρια έκθεση λαϊκής τέχνης Ανωγείων εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους μέχρι τη Δευτέρα 31/7/2023 με τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας:



Τηλέφωνο Επικοινωνίας Δήμος Ανωγείων : 2834032500

E-Μail: info@anogeia.gr 

Η συμμετοχή στην έκθεση είναι δωρεάν για συμμετέχοντες και κοινό και η έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος θα συμβάλλει στη δημιουργία σχετικού έντυπου υλικού (φυλλαδίου) στο οποίο θα προβληθούν όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες .


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........