Υπογράφηκε σύμβαση για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από την πηγή Γομαρά προς τον οικισμό Αγία Παρασκευή του δήμου Αμαρίου 10/08/2023

  Υπογράφηκε σύμβαση για το έργο «Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από πηγή Γομαρά προς τον οικισμό Αγία Παρασκευή δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 157.200 ευρώ από τον δήμαρχο Παντελή Μουρτζανό.


   Με το συγκεκριμένο έργο το οποίο χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από πόρους του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα γίνει αντικατάσταση τμήματος του υφιστάμενου αγωγού μεταφοράς νερού ύδρευσης, συνολικού μήκους 2.400 μ., από την πηγή «Γομαρά» έως σημείο προς τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. 




Έτσι θα υπάρξει αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, μέσω της μείωσης σημαντικών διαρροών στο δίκτυο, οι οποίες, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή ανά διαστήματα, της μεταφοράς πόσιμου ύδατος από την πηγή προς τον οικισμό.



   Ο δήμαρχος Αμαρίου είπε ότι η αντικατάσταση του παλαιού τμήματος του υφιστάμενου αγωγού ύδρευσης από την πηγή Γομαρά προς την Αγία Παρασκευή, έρχεται να επιλύσει σε μεγάλο βαθμό, ένα χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης στην περιοχή. 



«Η δυσκολία της εν λόγω παρέμβασης είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς το σύνολο των εργασιών που περιλαμβάνονται στη μελέτη θα πραγματοποιηθούν εκτός οδών, σε δύσβατες περιοχές και με χειρονακτικά μέσα. Σκοπός είναι η ενίσχυση των υποδομών και κατ' επέκταση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες».



   Επίσης, ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μανώλης Ανανδρανιστάκης, βρέθηκε σήμερα στο δημαρχείο του Αγίου Βασιλείου και ενημερώθηκε για βασικά ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. 



Ο δήμαρχος 'Αγιου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ενημέρωσε τον κ. Ανανδρανιστάκη για τα έργα τα οποία έχουν υλοποιηθεί, υλοποιούνται ή έχουν εγκριθεί από προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αναμένεται η δημοπράτηση τους, αλλά και για τους σχεδιασμούς του δήμου σχετικά με την υποβολή νέων προτάσεων χρηματοδότησης. 



Ο κ. Ανανδρανιτσάκης διαβεβαίωσε πως θα συμβάλει ο ίδιος στην απορρόφηση νέων πόρων για την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής του δήμου Αγίου Βασιλείου.


AΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........