2 όμορφες εκδηλώσεις απο τον πολιτιστικό σύλλογο Παρασπορίου

 Μνήμη Μικρασιατικού Ελληνισμού»

Στο πλαίσιο διατήρησης της Ιστορικής μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρασπορίου θα πραγματοποιήσει 2 εκδηλώσεις στο Παρασπόρι τον Αύγουστο.


Στόχος μας είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η τιμή στην μνήμη του Ελληνισμού της Μικρά Ασίας και του ξεριζωμού τους από τις πατρογονικές εστίες.



• Θερινή κινηματογραφική προβολή της ταινίας ¨Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927¨ την Τετάρτη 16Αυγούστου ώρα 8 το βράδυ στην Κάτω Βρύση Παρασπορίου.


- Η ταινία Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 - 1927 είναι βιογραφία μίας από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής σκηνής του 20ού αιώνα, του Ελευθερίου Βενιζέλου, για την περίοδο μεταξύ 1910 – 1927.


• Πανηγυρικός εσπερινός εις μνήμην του Αγίου Εθνό Ιερό Μάρτυρος του εν Βουτζά ΙΑΚΩΒΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΑΤΖΙΚΑΚΗ την Κυριακή 27 Αυγούστου και ώρα 19:00 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παρασπορίου. Θα ακολουθήσουν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας, σύντομο καλωσόρισμα του κου Νικολάου Μπουντρονικόλα προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρασπορίου, σύντομες ομιλίες του κου Μιχάλη Αγγελάκη συγγραφέα, για τη ζωή και το έργο του Εθνοιερομάρτυρα – Αρχιμανδρίτη και του κου Γεωργίου Αλεβίζου επίτιμου προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών, Ποντίων, Αρμενίων Σητείας για την Μικρασιατική Καταστροφή.


Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κέρασμα.
Εκ του Δ.Σ. του Π.Σ. Παρασπορίου Σητείας

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........