Το 80% των τουριστών θα πλήρωνε 10% παραπάνω τις διακοπές του, για να είναι βιώσιμες

 Το 41% των ταξιδιωτών είναι επίσης διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερο από 30% επιπλέον για περιπέτεια και οικολογικό τουρισμό, σύμφωνα με την έρευνα Lifestyles Survey, που περιλαμβάνεται στην έκθεση της Euromonitor Sustainable Travel Index 2023.


Η Ευρώπη κυριαρχεί στον δείκτη Sustainable Travel Index 2023 καταλαμβάνοντας τις 17 πρώτες θέσεις. Η Σουηδία συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα, με τη Φινλανδία στη δεύτερη θέση και την Αυστρία στην τρίτη. 


Η Ουρουγουάη, μπήκε για πρώτη φορά στην πρώτη 20άδα, ανεβαίνοντας 15 θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


Η Αίγυπτος και οι Μαλδίβες είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη βελτίωση κατά την τελευταία πενταετία. Η Αίγυπτος ξεπέρασε τις άλλες αγορές με την οικοδόμηση ανθεκτικού τουρισμού, που βοηθήθηκε από την ανάκαμψή της μετά τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και την πανδημία, και την αύξηση της μέσης δαπάνης ανά άφιξη με την αύξηση της δημιουργίας αξίας μέσω του τουρισμού προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων.


Οι βιώσιμες πόλεις

Η Μελβούρνη βρίσκεται στην κορυφή του πυλώνα βιωσιμότητας για τον δείκτη Top City Destinations Index της Euromonitor, με φιλόδοξο στόχο να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2040. Ακολουθούν οι ισπανικές Μαδρίτη και Σεβίλλη, μέρος της πρωτοβουλίας Net Zero Cities στην ΕΕ που περιλαμβάνει συνολικά 112 ευρωπαϊκές πόλεις.


Οι επιτυχίες της Μελβούρνης στον τομέα της βιωσιμότητας είναι ευρύτατες, από τη μετασκευή κτιρίων για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέχρι το πρασίνισμα των δρόμων, μαζί με τη φιλοξενία εκδηλώσεων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.


Όσον αφορά στη ζήτηση βιώσιμου τουρισμού, η Αυστραλία, η Ισλανδία και η Νέα Ζηλανδία είναι οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί. Ως προορισμοί μεγάλων αποστάσεων, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία επωφελούνται από την υψηλή διάρκεια παραμονής και η Νέα Ζηλανδία κρατά επίσης τη σημαία του αναγεννητικού τουρισμού, προχωρώντας πιο μακριά και βαθιά από την απλή βιωσιμότητα, αφήνοντας μια θετική κληρονομιά για τις επόμενες γενιές με στόχο την προσφορά.

https://money-tourism.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........