“Βενιζέλος: Αγώνας Για Τη Μικρά Ασία”: Προβάλεται Στο Περαχώρι Το Ντοκιμαντέρ Του Ανωγειανού Σκηνοθέτη Νίκου Νταγιαντά

  Παρασκευή 11 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ στην πλατεία Περαχώρι

Η ταινία είναι συμπαραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», της ΕΡΤ και της Long Run Productions. Αξιοποιηθηκε σπάνιο αρχειακό υλικό από το αρχείο του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το αρχείο της ΕΡΤ, το Μουσείο Μπενάκη, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ), την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, καθώς και από σημαντικά διεθνή αρχεία: Imperial War Museum, Gaumont Pathé, Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, Εθνικά Αρχεία της Μεγάλης Βρετανίας και Αρχεία Εθνικής Άμυνας Γαλλίας (ECPAD). 

NN



Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα γεγονότα της εποχής εμβαθύνοντας στις στρατηγικές επιλογές του Βενιζέλου και αναδεικνύοντας όσα ακολούθησαν την ήττα του στις εκλογές του 1920, ενώ δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν ακόμη, έναν αιώνα μετά, την κοινή γνώμη.


Στον ρόλο του Βενιζέλου εμφανίζεται ο Γιώργος Δάμπασης, ενώ αφηγητής είναι ο Αλέξανδρος Λογοθέτης Σκηνοθεσία Νίκος Νταγιαντάς. Σενάριο Απόστολος Καρακάσης.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........