Οι διάσημοι σεφ Ιωσήφ Πετρώφ και Δημήτρης Μαλανδρένης φέρνουν τη μαγεία των γαστρονομικών τους δημιουργιών στο Οινοποιείο Λυραράκη.


Οι διάσημοι σεφ Ιωσήφ Πετρώφ και Δημήτρης Μαλανδρένης φέρνουν τη μαγεία των γαστρονομικών τους δημιουργιών στο Οινοποιείο Λυραράκη. Έξι κομψά πιάτα, εμπνευσμένα από τη μεξικάνικη και τη γαλλική κουζίνα, θα συνδυαστούν υπέροχα με κρασιά Λυραράκη από τη σομελιέ Στέλλα Διομανταράκη.

 

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, 7.30 μ.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ στο +30 698 105 0681 (+WhatsApp).





Λίγα λόγια για τους σεφ:


 

Ιωσήφ Πετρώφ: Με μακρόχρονες σπουδές στη γαλλική σχολή Institut Paul Bocuse και κατακτώντας αρχικά τίτλο Βachelor στην ειδικότητα Restaurant Management και Arts Culinaires, ακολούθησε σπουδές επιπέδου MBA στους τομείς Restaurant Management και Culinary Innovation. Μαθήτευσε δίπλα σε μερικούς από τους καλύτερους σεφ στον κόσμο, όπως τους θρύλους της γαλλικής γαστρονομίας, Paul Bocuse και Joel Robuchon. Εργάστηκε σε εστιατόρια σε Γαλλία και Αγγλία βραβευμένα με αστέρια Michelin, πριν επιστρέψει στα Χανιά, όπου διετέλεσε σεφ και restaurant manager στο πρώτο εστιατόριο fine dining στην περιοχή των Χανίων, Serenissima



Το 2020 δημιούργησε την Π Gastronomy Stories, μια εικαστική ομάδα που δημιουργεί έργα τέχνης από προϊόντα γαστρονομίας, και πραγματοποίησε δυο επιτυχημένες εκθέσεις για την ελληνική και τη γαλλική επανάσταση. Σήμερα είναι καθηγητής της ιδιωτικής σχολής ΙΕΚ Δέλτα 360 και του Δημοσίου ΙΕΚ Χανίων, όπου διδάσκει όλες τις ειδικότητες της γαστρονομίας.


 

Δημήτρης Μαλανδρένης: Μετἀ από μια 11χρονη πορεία στην εταιρία Unilever Food Solutions σε Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία, εργάστηκε στο Μεξικό ως υπεύθυνος εστιατορίων και ξενοδοχείων για τις χώρες της Βόρειας Λατινικής Αμερικής. Δεν άργησε να περάσει την πόρτα της σχολής αυθεντικής παραδοσιακής μεξικανικής γαστρονομίας (Escuela de Gastronomia Mexicana) όπου ολοκλήρωσε διάφορα προγράμματα, με αποκορύφωμα το ῾Diploma en la Gastronomia y Cultura Mexicana῾ και συμμετείχε σε πολλά ερευνητικά projects πάνω στην παραδοσιακή μεξικάνικη γαστρονομία. 



Μαζί με τον Fernando Martínez Zavalachef patrón του YUBAN, ενός από τα 5 καλύτερα εστιατόρια στο Μεξικό το 2019, δημιούργησαν το pop up concept ῾From Oaxaca to Crete῾ και ταξίδεψαν μαγειρικά σε διαφορετικά εστιατόρια της Ελλάδας. Από τον Απρίλιο του 2020, δημιουργεί γαστρονομικές γέφυρες ανάμεσα στην παραδοσιακή μεξικανική και την κρητική κουζίνα, στη δική του γαστροταβἐρνα Matzenta kuzina del sol στα Χανιά η οποία το 2022 βραβεύτηκε με ένα αστέρι FNL στην γενική κατηγορία fusion.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........