ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΧΟΧΛΙΟΥΣ

 KOYKIA

Υλικά
-1 κιλό φρέσκα κουκιά
-1/2 κιλό χοχλιούς
-5 αγκινάρες
-1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-1 ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
-1 λεμόνι

AGKINARA+1
 
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες,τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε σ’ ένα δοχείο με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν.Καθαρίζουμε τα κουκιά  ή χλωροκούκια ,όπως τα ονομάζουμε στα μέρη μου, αφαιρώντας τις ίνες και τα κόβουμε στα δύο εάν είναι μεγάλα.


Βάζουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους. 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για δέκα λεπτά. Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά. Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό.


Τσιγαρίζουμε το λάδι με το ξερό κρεμμύδι και τους χοχλιούς, βάζουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και τους αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 15 λεπτά.Ρίχνουμε τα κουκιά,το φρέσκο κρεμμυδάκι,το μάραθο,αλάτι,πιπέρι και 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοψήνουμε για 30 λεπτά.Προσθέτουμε και τις αγκινάρες με το λεμόνι.


Όταν τις βάλουμε και δούμε ότι χρειάζεται νερό προσθέτουμε λίγο ακόμα και το αφήνουμε περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
SALIGGARIA
FOTO: JORGO STAY
ΠΗΓΗ: http://kritikessintages.wordpress.com/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........