ο 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης των Χανίων

 Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 18 έως και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων που πλέον αποτελεί θεσμό για την 7η τέχνη.


Πρόκειται για ένα πολυθεματικό πολιτιστικό ραντεβού με τους διοργανωτές να καλούν με ανακοίνωση τους για 11η χρονιά τους φίλους του κινηματογράφου, για να μοιραστεί μαζί τους μοναδικές εμπειρίες.



«Ένα πλούσιο πρόγραμμα με μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και animation εντάσσονται σ' αυτό. Εκθέσεις, masterclasses, εκδόσεις, πάρτι και πολλές άλλες δράσεις. Ειδικές προβολές, αφιερώματα κι ένας πλούσιος κατάλογος ταινιών και εργαστηρίων για την Εκπαιδευτική Κοινότητα», αναφέρει μεταξύ αλλων η ανακοίνωση.




Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι του καθημερινά, από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ, ενώ μέρος του προγράμματος θα είναι διαθέσιμο στις μέρες του Φεστιβάλ, σ' όλη την Ελλάδα διαδικτυακά σε προστατευμένο περιβάλλον στο 


www.chaniafilmfestival.com.


Παράλληλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ οργανώνονται μοναδικά εργαστήρια και masterclasses που θα υλοποιηθούν σε φυσικό περιβάλλον για τους φίλους του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Καθημερινά, ο παλμός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα μεταφέρεται μέσα από το CFFradio, που για μια ακόμη φορά θα εκπέμπει - στα fm αλλά και διαδικτυακά, 7.00-9.00 μ.μ. από το studio του, στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.



Στην 11η διοργάνωσή του, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα απονείμει σειρά βραβείων και τιμητικών διακρίσεων, ενώ αναμνηστικά διπλώματα απονέμονται στα σχολεία που ολοκλήρωσαν ταινίες στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος του Φεστιβάλ. Το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων κάνει πρεμιέρα με τη νέα κόπια της μυθικής ταινίας «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη.



Ο σκηνοθέτης θα παραβρεθεί και θα τιμηθεί στην πρεμιέρα του 11ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023. Ένα αυτοτελές πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αποτελούν οι ταινίες οι οποίες θα προβληθούν στην online αίθουσα προβολής μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του φεστιβάλ.

Συνεχίζοντας τη δημιουργική συνεργασία με την Cosmote TV, το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παρουσιάζει σε ειδικές προβολές τις παραγωγές και συμπαραγωγές της Cosmote.



Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει στην υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας με 3 πανεπιστημιακά ιδρύματα. Στο πλαίσιο αυτό εργαστήρια και masterclasses θα υλοποιήσει την πρώτη εβδομάδα ομάδα Ακαδημαϊκών και Σπουδαστών από το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών inArts του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ την δεύτερη εβδομάδα του Φεστιβάλ εργαστήρια και masterclasses -ειδικά σχεδιασμένα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων- θα υλοποιήσει με βάση τα ερευνητικά πεδία ομάδα Ακαδημαϊκών και Σπουδαστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Τέλος, ένα στoχευμένο masterclass θα δοθεί σε φοιτητές Αρχιτεκτονικής από τον Στέλιο Πολυχρονάκη (σκηνογράφο, σκηνοθέτη και εκπαιδευτικό), σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.


    ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........