Καθησυχαστικός ο 1ος αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης σχετικά με το θέμα της απένταξης των συμπληρωματικών έργων του φράγματος Μπραμιανών

 Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός βουλευτής Λασιθίου και Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης σχετικά με το θέμα της απένταξης των συμπληρωματικών έργων του φράγματος Μπραμιανών από το Ταμείο Ανάκαμψης.


Ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι σχετικά με το γεγονός αυτό αναφέροντας πως η αλλαγή στο πακέτο έργων προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης κρίθηκε αναγκαία με σκοπό να μη χαθούν χρήματα αφού τα συμπληρωματικά έργα Μπραμιανών ήταν δύσκολο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2026, καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης για έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.


Ο πρώην Υπουργός τόνισε πως από την ενημέρωση που έχει ο ίδιος από τα αρμόδια Υπουργεία δεν προκύπτει κανένας κίνδυνος για όλα τα έργα που απεντάχθηκαν τα οποία θα προχωρήσουν μέσω άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, όπως είπε, για τα συμπληρωματικά έργα Μπραμιανών, έργο το οποίο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση και πιθανότατα θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ή στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κάτι που διευκρινιστεί από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών.


Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε επίσης στο τμήμα του ΒΟΑΚ στο Λασίθι για το οποίο ανάφερε πως δεν απεντάχθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης, παρουσιάζει όμως καθυστερήσεις λόγω της διαδικασία απαλλοτριώσεων για τις οποίες πρόσφατα έγινε σχετικό δικαστήριο.


Αναφορά έγινε και για τον τομέα της υγείας στο Λασίθι μετά και από τις πρόσφατες εξελίξεις και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας. Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε πως το ζήτημα της υγείας είναι πολύ ευαίσθητο για όλο το νομό Λασιθίου και αυτό είναι κατανοητό από όλους. 


Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών είναι αυτό που δημιουργεί προβλήματα σε όλο το νησί καλώντας τους τοπικούς φορείς κάθε περιοχής να βάλουν ψηλά στις προτεραιότητές τους το πως θα μπορέσουν να δοθούν περισσότερα κίνητρα για προσέλκυση γιατρών σε όλα τα Νοσοκομεία.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........