Ισχυρό Μαλεβίζι! Το Μαλεβίζι βαδίζει σταθερά ψηλά και κατακτά κορυφές!

 Ο 3ος Πυλώνας του έργου και του προγράμματος του Δημάρχου Μεν. Μποκέα

 

 

Το Μαλεβίζι σήμερα είναι πρωταγωνιστής! Κατακτά κορυφές, πλάι στους μητροπολιτικούς Δήμους της χώρας! Η δημοτική αρχή του Μενέλαου Μποκέα πορεύεται με δυναμισμό, αποφασιστικότητα, σοβαρότητα, συνέπεια και επιμονή, κερδίζοντας τις κρίσιμες μάχες. "




Χαράσσουμε το μέλλον μας ως ισχυροί και ισότιμοι συνομιλητές, προχωρώντας μόνο μπροστά, περήφανα και δυνατά!” τονίζει ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, υπογραμμίζοντας: “κατακτάμε κορυφές και προγραμματίζουμε για τις επόμενες γενιές έργα εμβληματικά που αλλάζουν τον τόπο. Με σεβασμό πρωτίστως στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στους φυσικούς μας πόρους".




 

Το Ισχυρό Μαλεβίζι είναι ο 3ος πυλώνας του έργου και του σχεδιασμού της παράταξης του Δημάρχου Μενέλου Μποκέα «Το Μαλεβίζι Μπορεί!», αναδεικνύοντας εμβληματικές επιτυχίες που κατάφερε η δημοτική αρχή, συνεπής στις δεσμεύσεις της, όπως:




 

ü  Η -για πρώτη φορά- συμφωνία ανταποδοτικών οφελών για το Μαλεβίζι, με το ποσό - ρεκόρ των 46.000.000 ευρώ.

ü  Η εξαίρεση της χερσαίας ζώνης των Λινοπεραμάτων από το πακέτο πώλησης του ΟΛΗ. Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει διεκδικήσεις και έργα μέσω του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης!

ü  Έγινε πράξη η αξιοποίηση του Αλμυρού! Συνδέθηκε απευθείας με τα δίκτυα ύδρευσης.









ü  Το ρυπογόνο εργοστάσιο στα Λινοπεράματα κλείνει. Σταθερή μέριμνα η εξασφάλιση παραμονής των εργαζομένων στις υπηρεσίες της ΔΕΗ μετά το κλείσιμο του ΑΗΣ.

ü  Εξασφαλίστηκε -μέσω του Υπουργείου Υποδομών- μελέτη και χρηματοδότηση για να μετατραπεί σε Κόμβο ο ημικόμβος Αχλάδας.

ü  Το Μαλεβίζι έχει πλέον ανάστημα μητροπολιτικών Δήμων, όπως φαίνεται και από τη μόχλευση ανταγωνιστικών πόρων άνω των 50.000.000 ευρώ, που αφορούν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις!




ü  Εμβληματική επιτυχία η ένταξη του Μαλεβιζίου στο Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο η δημοτική αρχή Μποκέα άντλησε το ποσό των 6.000.000 ευρώ για την ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000€

ü  Αυξήθηκε κατά 75% ο Προϋπολογισμός του Δήμου σε σχέση με το 2019:



§  Προϋπολογισμός 2023: 41.952.820,89€

§  Προϋπολογισμός 2019: 24.023.994,59€  



ü  Για πρώτη φορά μελετώνται οι δυνατότητες ώστε να δημιουργηθεί ο ενεργειακός κόμβος στην Κορακιά, μέσα από μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια και την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ

Ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα:

ü  «Μαλεβιζιώτικο Σπίτι» & «Μαλεβιζιώτικο Αγρόκτημα» - Καινοτόμο Πρόγραμμα για τους οικισμούς με στόχο ο Δήμος να αγοράσει, να αποκαταστήσει και να αξιοποιήσει εγκαταλελειμμένα κτίρια, δίνοντας νέες χρήσεις και μαζί με την αξιοποίηση αγροτικών εκτάσεων να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν.




ü  Η έκταση των 25 στρεμμάτων στο Σκαφιδαρά αξιοποιείται με πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις. Εδραιώθηκε μία δυναμική συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου!

ü  Θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων στον Κρουσώνα, στα κτίρια του παλιού Αγροτικού συνεταιρισμού καθώς προχώρησε ήδη αρχική συμφωνία  με τo ITE και την Περιφέρεια Κρήτης

ü  Μικρά πάρκα και παιδικές χαρές σε όλο το Μαλεβίζι. Κοινόχρηστοι χώροι στη βάση των αποτελεσμάτων του πολεοδομικού σχεδιασμού

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........