Μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων του μεταφορικού ισοδύναμου προς τους δικαιούχους νησιώτες της χώρας.

 Δεχόμαστε διαμαρτυρίες πολιτών που κατοικούν σε νησιά της χώρας, περί του ότι δεν τους έχει καταβληθεί από τον Ιανουάριο τρέχοντος έτους η πληρωμή που αφορά στην αποζημίωση του «μεταφορικού ισοδύναμου», που έγκειται στην κάλυψη ποσοστού των δαπανών τους για αγορά εισιτηρίων ακτοπλοΐας, προκειμένου να επισκέπτονται την ενδοχώρα.


 Η προέλευση των ανωτέρω διαμαρτυρόμενων νησιωτών αφορά τόσο στα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Σύρος, όσο και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. 


Οι ως άνω παραπονούμενοι πολίτες μας ενημέρωσαν ότι οι δικαιολογίες που εισπράττουν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου σας, όταν ζητούν να πληροφορηθούν τους λόγους της σχετικής καθυστέρησης, είναι πως δεν έχει διακινηθεί ακόμα υπηρεσιακά το ΦΕΚ, που θα επιτρέψει την εκταμίευση των σχετικών ποσών. 


Όμως, επειδή τις αποζημιώσεις αυτές αναμένουν να εισπράξουν μη εύποροι δικαιούχοι, επί το πλείστον, κάθε περαιτέρω καθυστέρηση τους προκαλεί οικονομική ασφυξία και κατάπτωση του επιπέδου ποιότητας ζωής τους.


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να επισπευσθεί η καταβολή των αναλογούντων ποσών έναντι του «μεταφορικού ισοδύναμου» σε όλους τους δικαιούχους κατοίκους νησιωτικών περιοχών της χώρας, ώστε να ανακουφιστούν εισοδηματικά οι τελευταίοι και να μπορέσουν να επικοινωνούν με την ενδοχώρα για καθημερινής φύσης ζητήματά τους, χωρίς να εξαθλιώνονται οικονομικά;

Ο ερωτών βουλευτής ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........