Συνάντηση” Εικαστική έκθεση Λάγιας Γιούργου & Άγγελου Σπάρταλη στον Άγιο Νικόλαο

 Συνάντηση” Εικαστική έκθεση Λάγιας Γιούργου & Άγγελου Σπάρταλη / Ζωγραφική – Κεραμικά – Κινηματογράφος


Ώρες λειτουργίας 18:00-22:00 (Δε-Σα) - 11:00-15:00 & 18:00-22:00 (Κυ) 


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΛΑΓΙΑ ΓΙΟΥΡΓΟΥ + ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ
ζωγραφική, κεραμικά, κινηματογράφος

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, η Λάγια Γιούργου και ο Άγγελος Σπάρταλης παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής με τίτλο “Συνάντηση”. 


Πρόκειται στην ουσία για δύο αυτόνομες ατομικές εκθέσεις οι οποίες θα γίνουν ταυτόχρονα στις 2 μεγάλες αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγίου Νικολάου.



Η Λάγια Γιούργου, καταξιωμένη σκηνοθέτης του κινηματογράφου, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη ζωγραφική της, που προέκυψε από μακροχρόνια ασχολία και μαθητεία δίπλα σε σπουδαίους δάσκαλους, όπως ο Παναγιώτης Τέτσης και η Ελένη Βακαλό. Η ενότητα των έργων που θα εκθέσει περιέχει αποκλειστικά τοπία από το Μιραμπέλλο του νομού Λασιθίου.


Ο Άγγελος Σπάρταλης, θα παρουσιάσει πίνακες ζωγραφικής και ζωγραφισμένες στο χέρι ταινίες μικρού μήκους από τη σειρά “Carré-Carré” σαν συνέχεια της πρόσφατης έκθεσής του στην Αθήνα, στον Εικαστικό Κύκλο – SIANTI gallery. 


Θα παρουσιάσει επίσης κεραμικά με την τεχνική του ρακού, σε συνεργασία με το εργαστήρι κεραμικής του Νίκου Μακρυνάκη στη Μυρσίνη Σητείας.
Για την ιστορία, ο Σπάρταλης αρχικά είχε αναλάβει μόνο την επιμέλεια της πρώτης ατομικής έκθεσης της Γιούργου.


 Πάνω στην προετοιμασία και στο κουβεντολόι, όμως, γεννήθηκε η ιδέα να συνεκθέσουν και έτσι προέκυψε και μία δεύτερη ταυτόχρονη ατομική έκθεση.
Αγαπημένοι φίλοι -χωρίς να λείπουν οι Ομηρικοί καυγάδες- η Λάγια Γιούργου και ο Άγγελος Σπάρταλης ενώνουν τις ζωγραφικές και τις κινηματογραφικές τους δυνάμεις σε μία απολαυστική “Συνάντηση”.


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........