Στις Πατσίδες οι παρέες που στήνονται κάνουν τα μικρά τόσο σπουδαία

Μεγαλώνοντας, κατάλαβα πως μόνο οι παρέες κάνουν τα μικρά τόσο σπουδαία. Κάθε παρέα έχει την δική της ιστορία, άλλωστε. 

Κάθε παρέα φτιάχνει την δική της ιστορία. Και είναι πολύ όμορφο να είσαι κομμάτι μιας ιστορίας. 

Δεν σε μέλλει τίποτα. Θες να μεγαλώσεις και να κάνεις, όλα όσα οι μεγάλοι δεν σου επιτρέπουν.



Μια τέτοια δυνατή παρέα έγινε στις Πατσιδες του δήμου Αρχανών Αστερουσίων την παραμονή των δημοτικών εκλογών 7 Οκτωβρίου με μαέστρο τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Κώστα Γκούφα.

Τις δράσεις πολιτισμού του πολιτιστικού συλλόγου Πατσιδών τις γνωρίζουν πάρα πολλοί πλέον, και αναφέρομαι σε δράσεις καλλιτεχνικές, κοινωνικής προσφοράς, και καλύτερης ποιότητας καθημερινότητας του πολίτη των Πατσιδών .


Ένας σύλλογος αναγνωρισμένος σε κάθε γωνιά του δήμου Αρχανών Αστερουσίων αλλά και σε άλλες πριοχές του Νομού Ηρακλείου αφού με την εργατικότητα του, την πίστη του για τα κοινά και βέβαια το όραμα και το σθένος του προέδρου του Κώστα Γκούφα έχει γίνει συλλογος πρότυπο.

Στο όμορφο γραφικό χωριό Πατσίδες ο πρόεδρος του Π.Σ έχει απογειώσει και επεκτείνει το όνομα του χωριού όχι μόνο όμως για τις κοινωφελείς δράσεις που διοργανώνει αλλά και τις παρέες που γεννιούνται και την ικανότητα πνα σμίγει Ανθρώπους και να δημιουργεί τις συνθήκες να σηκώσουν ένα ποτήρι κρασί .


Γνωστοί Επιχειρηματίες, Άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων ένστολοι αλλά πρωτίστως Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, φίλοι και γνωστοί γίνονται μια παρέα και με κοινό παρανομαστή την καλή διάθεση και βέβαια τους εκλεκτούς μεζέδες της κυρίας Ρένας στο όμορφο καφενεδάκι του χωριού απογειώνουν την διασκέδαση.


Σάββατο 7 Οκτωβρίου και μια δυνατή παρέα ξεδιπλώθηκε και αγκάλιασε την διασκέδαση.

Ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης την παραμονή των εκλογών με μαντολίνο αντάλαξε τις νότες απο τις ψήφους ( ο οποίος εξελέγει εκ νέου δήμαρχος και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο )


Ο Πανελλήνια γνωστός καλλιτέχνης της Κρητικής μουσικής Μανώλης Κονταρος μαζί με τους Ευτύχη Μερτζάνη, Αντώνιο Χαριτάκη έντυσαν μουσικά την παρέα που στήθηκε στο λεπτό.

Ο γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο της Ασφάλειας και πρόεδρος του ΕΣΥ ΠΡΟΤΑ Γιάννης Λιονάκης, ο νέος Σύμβουλος της Κοινότητας Πατσιδών Μανώλης Ζωγραφιστός ο γνωστός επιχειρηματίας Αποστόλης Κανακαράκης ο Πατέρας Μερκούριος, ο Μιχάλης Μπαστάκης

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ











 

 

Οι Πατσίδες έχει 160 κατοίκους, βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μ. και 98 κατοίκους το 1971. Η θέση του χωριού είναι στην ανατολική πλευρά από μια κατάφυτη κοιλάδα με αμπελώνες. Οι κάτοικοι και αυτού του χωριού ασχολούνται με την αμπελοκαλλιέργεια (παράγεται κυρίως σταφίδα). Ιερό ναό έχει αυτόν της Αγίας Παρασκευής.
















 
















ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........