Η ρομαντική ιστορία δύο νέων, του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας μέσα απο μια περιήγηση στον ενετικό Χάνδακα.

  Αυτό το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος ΣΕΔΑ, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά και οικογένειες, εγκαινιάζει μία νέα δράση η οποία περιλαμβάνει πολιτιστική, επιτόπια περιήγηση στον ενετικό Χάνδακα.


Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ένα μονοπάτι περίπου δύο ωρών, σε επιλεγμένα μνημεία του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου, τα παιδιά θα ανακαλύψουν την ρομαντική ιστορία των δύο νέων, του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας και το μεγαλειώδες έμμετρο, ιπποτικό μυθιστόρημα του βενετοκρητικού Βιτσέντζου Κορνάρου, του 17ου αιώνα. 



Ταυτόχρονα, μέσα από επίλυση γρίφων θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σημαντικά ενετικά μνημεία και να μάθουν με τρόπο ψυχαγωγικό την ιστορία τους.


Η εκπαιδευτική δράση σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την κα Φανή Καμπάνη, Αρχαιολόγο-Μουσειολόγο, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της μουσειακής εκπαίδευσης.


Για περαιτέρω πληροφορίες, καθώς και για κράτηση θέσης, μπορείτε να καλείτε στο +306944 803377 καθώς και σε inbox.


Η  ρομαντική ιστορία  δύο νέων, του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας μέσα απο μια περιήγηση στον ενετικό Χάνδακα.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........