Στο χωριό Πατσίδες του δήμου Αρχανών Αστερουσίων τίμησαν και φέτος τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή


Στο χωριό Πατσίδες του δήμου Αρχανών Αστερουσίων τίμησαν και φέτος τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου του  Μεθυστή, με  πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την ευλογία του οίνου και το καθιερωμένο κέρασμα από τους εορτάζοντες.


Σύμφωνα με την παράδοση, οι κάτοικοι των Πατσιδών ανοιξαν όπως κάθε χρόνο τα βαρέλια με το νέο κρασί και διοργάνωσαν πανηγύρι, για τη γιορτή του Αγίου.


Ο πολιτιστικός σύλλογος και ο πρόεδρος του Κώστας Γκούφας φρόντισαν και φέτος να ψήσουν σουβλάκια και να τα προσφέρουν στον κόσμο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Σε όλη σχεδόν την κεντρική νότια Κρήτη -σημειώνει ο Νίκος Ψιλάκης-ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου άρχιζε στις 2 Νοεμβρίου. 


Το απόγευμα οι παραγωγοί κρασιού φρόντιζαν να πάνε στους ναούς κρατώντας στάμνες με το καινούργιο κρασί. Άλλοι θα προτιμήσουν να πάνε την επόμενη, ανήμερα της γιορτής.











 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........