Πλήθος κόσμου προσκύνησε στον ιερό ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου Σταδίου στην πόλη του Ηρακλείου

Πλήθος κόσμου προσκύνησε στον ιερό ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου Σταδίου στην πόλη του Ηρακλείου την παραμονή της εορτής το βράδυ της Τρίτης 7 Νοεμβρίου

Η Σύναξη των Αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβριήλ στις 8 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή είναι και η εορτή της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Τηρώντας την αρχαία παράδοση, η Εκκλησία τελεί την εορτή της συνάξεως των αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλων των επουρανίων δυνάμεων σε ανάμνηση της αποστασίας του σατανά. 


Όταν ο αρχάγγελος Μιχαήλ είδε το σατανά πεσόντα, κάλεσε τις ουράνιες δυνάμεις. Αναφώνησε «πρόσχωμεν» και ύμνησε με τους υπόλοιπους αγγέλους το Θεό. Αυτή η συγκρότηση ονομάστηκε σύναξη των ασωμάτων, δηλαδή ένωση και ομόνοια των αγαθών αγγέλων.


Τα εννέα Τάγματα των Αγγέλων δοξολογούν συνεχώς την Αγία Τριάδα και προστατεύουν τους ανθρώπους, γι’ αυτό και σε κάθε Θεία Λειτουργία, μετά τη Μεγάλη Είσοδο, ζητάμε «άγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών».  










 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........